Вершковий суп – це витончена страва з багатим смаком і ароматом, яка чудово підійде для обіду або вечері. Цей рецепт вражає своєю простотою і швидкістю приготування, а також багатством смакових відтінків, які подарують гриби та сливки.
Інгредієнти:
- Гриби (шампіньйони, вишеньки) – 400 г
- Картопля – 400 г
- Цибуля – 3 шт
- Часник – 3 зубчики
- Бульйон – 4 склянки
- Вершки – 100 мл
- Масло вершкове – 3 ст. л
- Борошно – 3 ст. л
- Тим’ян – 1 ч. л
Приготування:
Розігрійте вершкове масло в каструлі та обсмажте на ньому нарізану цибулю та часник протягом кількох хвилин. Додайте борошно і бульйон. Добре змішайте. Варіть близько 10 хвилин. Наріжте картоплю та гриби середніми кубиками та додайте в каструлю разом з вершками та тим’яном. Варіть ще 15 хвилин. Подавайте гарячим.