Класичний клафуті з вишнею – це чудовий спосіб використати свіжі ягоди та створити неперевершений десерт, який здатен розкрити всю красу та смак вишні. Цей рецепт дозволить вам насолодитися ніжним тістом, просоченим солодким соком вишні.
Інгредієнти:
- Вишня – 500 г
- Цукор – 100 г + 1 ст. л
- Вершкове масло – 50 г + для змащування
- Яйце – 4 шт
- Ванільний цукор – 10 г
- Молоко – 300 мл
- Борошно – 120 г
- Цукрова пудра – на смак
- Мигдальний екстракт – 1/4 ч. л
Приготування:
Видаліть кісточки з вишні. Це можна зробити за допомогою спеціального пристрою, дерев’яної палички або кондитерської насадки. Посипте ягоди столовою ложкою цукру. Дочекайтеся, поки виділиться сік, і злийте його. Керамічну або скляну форму змастіть вершковим маслом і викладіть у неї вишню рівним шаром. Окремо приготуйте тісто. Збийте яйця зі залишеними 100 г цукру, ванільним цукром та 100 мл молока. Потім поступово додавайте борошно і кожного разу добре перемішуйте. В кінці додайте 50 г розтопленого масла і залишене молоко, потім збийте міксером на низькій швидкості. Тісто має бути рідким, як для млинців. Залийте вишню тістом і поставте в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин. Готове клафуті охолодіть і прикрасьте цукровою пудрою.