Цей рецепт простий в приготуванні. Головне все повторювати за рецептом. Зефір виходить повітряний і дуже смачненький. Желатин для зефіру краще використовувати хорошої якості, або замінити агар-агаром.
Інгредієнти:
- Цукор – 4 склянки
- Желатин – 2 ст.л (20 г)
- Лимонна кислота – 1 ч.л
- Сода – 0.5 ч.л
- Барвник за бажанням
Приготування:
- Спочатку приготуємо желатин, в невелику ємність вливаємо 100 мл води і всипаємо 2 ст.л желатину з гіркою. Перемішуємо і залишаємо в стороні.
- Каструлю ставимо на плиту, всипаємо 4 склянки цукру і вливаємо 1 склянку води.
- Варимо на середньому вогні час від часу помішуючи. Коли суміш почала кипіти засікаємо 3 хвилини і постійно помішуємо.
- Після знімаємо каструлю з плити, вливаємо желатин і перемішуємо до повного розчинення желатину.
- Збивати суміш будемо гарячою, збиваємо 5 хвилин на середній швидкості.
- До суміші додаємо 1 ч.л. лимонної кислоти і 0.5 ч.л соди, перемішуємо вінчиком протягом 10 хвилин. Після даємо настоятися суміші 15 хвилин.
- Суміш я розділила на 3 частини і пофарбувала харчовим барвником.
- Видавлюємо зефір за допомогою кондитерського мішка.
- Сушимо наш зефір при кімнатній температурі мінімум 10 годин.
Смачного!
Також читайте: ШОКОЛАДНИЙ ТОРТИК БЕЗ ВИПІЧКИ, ГОТУЄМО ЗА П’ЯТЬ ХВИЛИН, ТІЛЬКИ КОРИСНІ ІНГРЕДІЄНТИ