Нове

Смачний борек з м’ясом з тіста філо

Борек з м’ясом з тіста філо – ця смачна та ароматна турецька страва, який може бути відмінним варіантом для сніданку, перекусу чи основної страви. Цей рецепт дозволить вам насолодитися ніжним м’ясним начиненням, обгорнутим у легке та хрустке тісто, що робить це блюдо ідеальним для будь-якого часу дня.

Інгредієнти:

  • Фарш – 800 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Тісто філо – 300 г
  • Кунжут – 1 ст. л
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Вершкове масло – 2 ст. л
  • Сіль, перець, паприка – до свого смаку

Приготування:

Наріжте цибулю дрібними кубиками. Обсмажте фарш на сухій сковороді до коричневої скоринки. Додайте на сковороду цибулю, сіль, перець і паприку, змішайте і смажте 5–6 хвилин. Додайте на сковороду томатну пасту, смажте ще 2–3 хвилини. Повністю охолодіть готову начинку. Круглу форму для випічки вилощіть пергаментним папером. Розігрійте духовку до 200 °С. Розтопіть вершкове масло. Тісто розріжте на великі прямокутники та складіть у стопки по 2–3 аркуші. На край аркушів викладіть начинку, скрутіть їх у щільні рулети. Викладіть рулети у вигляді спіралі у форму. Змастіть пиріг вершковим маслом, посипте кунжутом і запікайте в розігрітій духовці 30 хвилин до золотистого кольору.

Нове

Популярне