Незабаром розпочнеться сезон шашликів і я хочу запропонувати дуже простий рецепт, як смачно приготувати печериці на грилі – без складних маринадів, купи інгредієнтів та зайвих дій.
Інгредієнти:
- упаковка печериць (700 грам)
- 50 грам вершкового масла
- 70 мл рослинної олії
- 3-4 зубчики часнику
- сіль, перець, будь-які спеції – за смаком
- пучок свіжої зелені (петрушка, кріп, кінза, можна зелену цибулю).
Приготування:
Нам знадобиться упаковка великих печериць. Зараз у продажу бувають великі упаковки спеціально для приготування грибів на мангалі. Втім, якщо у вас є грати то розмір печериць не має великого значення.
У грибів зрізати виступаючі частини ніжок, посолити, додати олії і все добре перемішати.
Потім нанизуємо печериці на шампур або відправляємо на гриль і обсмажуємо до готовності. Якщо робитимете на вугіллі, то жар повинен бути невеликим. Краще – одразу після приготування м’яса.
Поки гриби ще гарячі, знімаємо їх із шампурів. Потім кладемо печериці в миску, додаємо туди шматочок вершкового масла, ще трохи солі та будь-яких спецій, які вам подобаються. Нарізаємо пучок свіжої зелені (добре сюди підійде кріп і/або петрушка), а також додаємо кілька зубчиків часнику, подрібнених дрібно пропущених через прес.
Все швидко перемішуємо та подаємо гриби гарячими. Це дуже смачно! Рекомендую спробувати.