Нове

Смачна заміна хлібу, сирні “Сконе” з зеленню

Скон – це британський хліб, випікається з пісочного тіста з різними наповнювачами, роблять їх різної форми, трикутні, квадратні, круглі, виходять хрусткими зовні і ніжними, смачними всередині, підходять і для сніданку і як основа для сендвічів для фуршету. Готуються дуже просто, можна випікати і в духовці і на сковороді.

Інгредієнти:

  • борошно – 260 г
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 2 шт
  • сметана – 70 г
  • сир – 150 г
  • зелений кріп і петрушка кілька гілочок
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • розпушувач тіста – 1 ст.л

Приготування:

  • Борошно змішуємо з сіллю і розпушувачем, додаємо вершкове масло, порізане шматочками.
  • Перетираємо в крихту.
    Яйця збиваємо віночком зі сметаною і виливаємо суміш в крихту, замішуємо тісто.
  • Сир тремо на дрібній тертці.
  • Порізану зелень, сир додаю в тісто і вимішую протягом 5 хвилин.
  • Тісто розкочуємо в коржик товщиною 1 см і ріжемо на трикутники.
  • Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером і змащене олією, відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 200С, хвилин на 20.
  • Готові Сконе викладаємо на паперові рушники, так піде зайва олія, потім остиглі Сконе викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Сконе готові, смачного!

Також читайте: ХАЧАПУРІ НА СКОВОРОДІ: СМАЧНИЙ СНІДАНОК ЗА 10 ХВИЛИН

Нове

Популярне