Скон – це британський хліб, випікається з пісочного тіста з різними наповнювачами, роблять їх різної форми, трикутні, квадратні, круглі, виходять хрусткими зовні і ніжними, смачними всередині, підходять і для сніданку і як основа для сендвічів для фуршету. Готуються дуже просто, можна випікати і в духовці і на сковороді.
Інгредієнти:
- борошно – 260 г
- вершкове масло – 100 г
- яйця – 2 шт
- сметана – 70 г
- сир – 150 г
- зелений кріп і петрушка кілька гілочок
- сіль – 0,5 ч.л.
- розпушувач тіста – 1 ст.л
Приготування:
- Борошно змішуємо з сіллю і розпушувачем, додаємо вершкове масло, порізане шматочками.
- Перетираємо в крихту.
Яйця збиваємо віночком зі сметаною і виливаємо суміш в крихту, замішуємо тісто. - Сир тремо на дрібній тертці.
- Порізану зелень, сир додаю в тісто і вимішую протягом 5 хвилин.
- Тісто розкочуємо в коржик товщиною 1 см і ріжемо на трикутники.
- Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером і змащене олією, відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 200С, хвилин на 20.
- Готові Сконе викладаємо на паперові рушники, так піде зайва олія, потім остиглі Сконе викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Сконе готові, смачного!
Також читайте: ХАЧАПУРІ НА СКОВОРОДІ: СМАЧНИЙ СНІДАНОК ЗА 10 ХВИЛИН