Цей чудовий десерт дійсно здатний замінити морозиво. Він обов’язково сподобається всім – і дітям, і дорослим. Готується десерт швидко, досить просто, при цьому не вимагає ніяких особливих продуктів. Та й зробити його можна дуже різноманітним, змінюючи смак шляхом додавання різних ягід – по сезону і за своїм бажанням.
Нам буде потрібно свіжа сметана – 600 мл. На цей обсяг сметани візьмемо склянку свіжого молока, цукор по своєму смаку, желатин, ванілін і трохи води, а також ягоди. Ми візьмемо чорницю, а для прикраси десерту – черешню. Але можна взяти будь-які ягоди – полуницю, вишню, черешню, брусницю, малину, навіть журавлину і смородину.
Желатин заливаємо водою і даємо йому трохи набрякнути. На цю кількість продуктів буде потрібно близько 15 грамів желатину і кілька столових ложок води. Сметану перекладаємо в об’ємну миску, додамо щіпку ваніліну, цукор – кількість беремо на свій смак. Збиваємо міксером, поступово вливаючи тонким струмком молоко. Через кілька хвилин виходить легкий, повітряний і дуже ніжний сметанний крем.
Ягоди промиваємо, перекладаємо в блендер і перемелюємо в пюре. Половину ягідного пюре додаємо в сметанний крем, і разом з пюре додаємо і желатин, попередньо його розтопивши.
Тепер формуємо десерт. Беремо будь-які зручні ємності. Укладаємо шарами приготовлений крем і ягідне пюре. Заповнюємо форми до країв, прибираємо їх в морозилку зовсім ненадовго, приблизно на 30 – 40 хвилин, і можна подавати до столу.
Смачного!