Середа, 1 Грудня, 2021

Нове

Швидка закуска з лаваша, яка замінить пиріжки і чебуреки

Тонкий лаваш – чудова основа для швидких закусок. Готуємо просте блюдо для ситного перекусу або сніданку. Тонкий лаваш змащуємо фаршем, формуємо порційні шматочки і обсмажуємо їх на сковороді в олії. Щоб лаваш вийшов м’яким, паніруємо його разом з начинкою в яєчній суміші. На смак страва нагадує чебуреки з соковитою м’ясною начинкою.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 упаковка
  • Фарш – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Петрушка свіжа – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Паприка, чорний перець-за смаком

Приготування:

Підготуйте фарш – м’ясо перекрутити через м’ясорубку. Головку цибулі можна нарізати дрібними кубиками або відразу перекрутити її з м’ясом. Свіжу зелень промийте, наріжте, додайте до фаршу. Суміш приправте паприкою, меленим перцем, сіллю, ретельно перемішайте (краще руками), максимально поєднуючи всі компоненти між собою.

Візьміть лаваш круглої форми або заздалегідь виріжте з тонкого лаваша кола діаметром 25 см.

М’ясну начинку нанесіть на одну сторону лаваша, розмазуючи силіконової лопаткою по всьому периметру рівним шаром. М’ясний шар не повинен бути дуже товстий, щоб при смаженні він повністю присмажився.

Зверху на фарш викладіть друге коло лаваша, злегка притисніть його руками, щоб лист прилип до фаршу. Коло наріжте на 3 однакових трикутника. Таким же чином виконайте з іншими листами лаваша.

У глибоку ємність розбийте яйця, посоліть. У яєчну суміш по черзі опустіть трикутники, вмочуючи їх з двох сторін. Потім трикутники підніміть вгору, щоб стекло зайве панірування.

На вогонь встановіть сковороду, влийте рослинну олію. У гарячу олію опустіть заготовки.

Смажте їх на середньому вогні під кришкою приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб фарш усередині встиг приготуватися, а лаваш підрум’янитися.

Блюдо подайте на стіл в гарячому вигляді. Трикутники з лаваша з м’ясною начинкою можна доповнити будь-яким соусом до смаку.

Смачного!



Нове


Не пропусти