П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Нове

Салат зі смажених баклажанів і кабачків

Дуже ситний овочевий салат, який відмінно підійде до шашлику або іншої м’ясної страви, а також до будь-якого гарніру. Помідори додаються в салат в початковому вигляді, а кабачки і баклажани смажаться в олії до готовності. Овочі краще смажити окремо, так вони збережуть свою цілісність, придбають потрібну текстуру. Пікантності салату додає маринована цибуля, її кислинка відмінно доповнює всі овочі. Цей салат можна заправляти, як олією, так і майонезом, за бажанням. Він смачний, як в теплому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Цукор – щіпка
  • Петрушка – 20 г
  • Рослинна олія – ​​50-60 мл.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Перед приготуванням салату ретельно вимийте всі овочі і зелень. В першу чергу приготуйте цибулю. Головку наріжте четвертинками, помістіть в ємність, влийте оцет і воду, всипте дрібку цукру і солі, перемішайте, маринують 10 хвилин.

Баклажани і кабачки наріжте пластинками у формі півкола. Шкірку з овочів зчищати не потрібно, так вони краще зберігають цілісність після смаження.

Баклажани і кабачки смажте на окремих сковородах, оскільки вони мають різний час приготування, а також баклажани вбирають більше олії, при цьому майже не виділяють сік, на відміну від кабачків. Баклажани закиньте на розігріту сковороду, попередньо вливши кілька ложок олії. Овоч посоліть, смажте на середньому вогні близько 10 хвилин до готовності. При необхідності додайте олію.

Окремо обсмажте нарізку кабачків. Смажте кабачки 5-7 хвилин на середньому вогні. Солити кабачки краще в кінці, так вони виділять менше соку, зберігаючи його всередині. Кабачки не потрібно довго смажити, виходить смачніше, якщо вони залишаються щільними.

Помідори наріжте великими часточками однакового розміру.

Смажені овочі перекладіть в глибоку ємність, додайте помідори і цибулю, попередньо віджавши її від маринаду.

Додайте подрібнену петрушку.

Суміш приправте меленим перцем і сіллю за смаком. При необхідності влийте рослинну олію, хоча овочі і так досить маслянисті. Салат перемішайте, подайте на стіл.

Смачного!



Нове


Популярне