Хочу розповісти про ще один рецепт салату, який сподобався нашій родині, тому готую його не тільки в свята, а й будні дні теж. З таким поєднання продуктів він виходить ситним і смачним.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 400 г
- Морква – 2 середні штуки
- Цибуля – 200 г
- Яйця – 6 штук
- Печериці – 400 г
- Чорнослив 250 г
- Сир – 200 г
- Йогурт 4-4,5% жирності – 130 г
- Майонез – 100 -120 г
- Кріп-невеликий пучок
- Волоські горіхи – 50 г
- Зелена цибуля для прикраси
Приготування:
- Кріп дрібно ріжемо, змішуємо з йогуртом і майонезом.
- Перший шар – відварна грудка порізана на невеликі шматочки (грудку обов’язково солю під час варіння), змащуємо заправкою
- Другий шар – морква з цибулею (морква натерта на дрібній тертці, цибулю ріжемо дрібно), обсмажуємо до золотистого кольору, знову шар заправки
- Третій шар – білок натираємо на дрібній тертці, заправкою не змащуємо
- Четвертий шар – промиті гриби ріжемо не дуже великими шматочками, обсмажуємо спочатку на сухій сковороді, оскільки гриби дадуть, а як тільки випарується рідина хвилин через 10, додаємо 1 столову ложку рослинної олії і ще обсмажуємо 10 – 15 хвилин, поверх грибів заправка
- П’ятий шар – жовток, натираємо на дрібній тертці, заправки не змащуємо
- Шостий шар – добре промитий, порізаний соломкою чорнослив (якщо він у вас занадто твердий, попередньо залийте на 10-15 хвилин холодною водою), після змащуємо заправкою
- Сьомий шар майже фінішний натертий на дрібній тертці сир. Салат прибираємо в холодильник просочитися на 3-4 години, а краще на ніч. Накриваємо харчовою плівкою, щоб сир не підсох.
- Перед подачею посипаємо роздробленими волоськими горіхами, за бажанням посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
- З йогуртно-майонезною заправкою не бійтеся переборщити, салат вбере в себе і не буде занадто жирним. У заправку можна додати трохи часничку, але це на любителя.
Смачного!
Також читайте: САЛАТ З КУРКОЮ, ЯЄЧНИМИ МЛИНЦЯМИ І СВІЖИМИ ОВОЧАМИ