Нове

Салат новорічний «Лісова казка»

Хочу розповісти про ще один рецепт салату, який сподобався нашій родині, тому готую його не тільки в свята, а й будні дні теж. З таким поєднання продуктів він виходить ситним і смачним.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 400 г
  • Морква – 2 середні штуки
  • Цибуля – 200 г
  • Яйця – 6 штук
  • Печериці – 400 г
  • Чорнослив 250 г
  • Сир – 200 г
  • Йогурт 4-4,5% жирності – 130 г
  • Майонез – 100 -120 г
  • Кріп-невеликий пучок
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Зелена цибуля для прикраси

Приготування:

  • Кріп дрібно ріжемо, змішуємо з йогуртом і майонезом.
  • Перший шар – відварна грудка порізана на невеликі шматочки (грудку обов’язково солю під час варіння), змащуємо заправкою
  • Другий шар – морква з цибулею (морква натерта на дрібній тертці, цибулю ріжемо дрібно), обсмажуємо до золотистого кольору, знову шар заправки
  • Третій шар – білок натираємо на дрібній тертці, заправкою не змащуємо
  • Четвертий шар – промиті гриби ріжемо не дуже великими шматочками, обсмажуємо спочатку на сухій сковороді, оскільки гриби дадуть, а як тільки випарується рідина хвилин через 10, додаємо 1 столову ложку рослинної олії і ще обсмажуємо 10 – 15 хвилин, поверх грибів заправка
  • П’ятий шар – жовток, натираємо на дрібній тертці, заправки не змащуємо
  • Шостий шар – добре промитий, порізаний соломкою чорнослив (якщо він у вас занадто твердий, попередньо залийте на 10-15 хвилин холодною водою), після змащуємо заправкою
  • Сьомий шар майже фінішний натертий на дрібній тертці сир. Салат прибираємо в холодильник просочитися на 3-4 години, а краще на ніч. Накриваємо харчовою плівкою, щоб сир не підсох.
  • Перед подачею посипаємо роздробленими волоськими горіхами, за бажанням посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
  • З йогуртно-майонезною заправкою не бійтеся переборщити, салат вбере в себе і не буде занадто жирним. У заправку можна додати трохи часничку, але це на любителя.

Смачного!

Також читайте: САЛАТ З КУРКОЮ, ЯЄЧНИМИ МЛИНЦЯМИ І СВІЖИМИ ОВОЧАМИ

Нове

Популярне