Сьогодні готуємо салат «Ніжність: смачний, швидкий та простий у приготуванні. Він є ідеальним і на святковий стіл, і для повсякденного меню.
Інгредієнти:
- печінка тріски – 100 г
- яйця – 3 шт.
- огірки мариновані – 4 шт.
- рис – 100 г
- сіль за смаком
- зелень – невеликий пучок
Заправка:
- олія з печінки тріски
Приготування:
Беремо 100 г рису, добре промиваємо та відварюємо до готовності. Рис у салаті має бути розсипчастим. Даємо йому час повністю охолонути, а поки що підготуємо інші інгредієнти.
Два варені яйця натираємо на дрібній тертці, а третє залишаємо для прикраси.
Чотири мариновані огірки натираємо на великій тертці. Огірки мають бути середнього розміру.
Головний інгредієнт салату, який відповідає за чудовий смак – печінка тріски. Олію зливаємо окремо в маленьку мисочку, ним ми заправлятимемо салат, а 100 г печінки тріски перекладаємо в тарілку і розминаємо вилкою.
Також подрібнюємо невеликий пучок зелені. Я беру мікс – кріп, петрушка та пір’їни зеленої цибулі.
Тепер у мисці з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти – два натерті варені яйця, відварений і повністю остиглий рис, подрібнену печінку тріски, терті мариновані огірки, але без рідини, що утворилася, і висипаємо зелень. Додаємо за смаком сіль, виливаємо олію з печінки тріски та перемішуємо.
Перекладаємо салат в тарілку, в якій будемо його подавати на стіл і зверху посипаємо тертим яйцем.
Смачного!