Понеділок, 15 Липня, 2024

Нове

Рулет з картоплі та фаршу цікавим способом

Цей рулет готується цікаво, смак та вигляд у нього чудові. Використовую прості продукти. Картопля як основа чудово підходить для приготування гарячих рулетів. Картопляні основи чи коржі готую декількома способами із сирої картоплі чи картопляного пюре. Сьогодні покажу найпростіший варіант картопляної основи для рулету. Сиру картоплю потрібно просто тонко нарізати, викласти на лист і запекти. Рулет у такий спосіб виходить красивим, соковитим, ароматним та дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного фаршу
  • 2 шт. картоплі
  • 150 г напівтвердого сиру
  • 1 цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 4 ст. л. сметани
  • 4 гілочки кропу
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Картоплю очищаємо та нарізаємо на тонкі кружечки.

Для приготування основи використовую форму, яку перевертаю догори дном, можна готувати і на деку. Вистилаємо лист пергаментом з силіконовим покриттям. Сир (100 г) дрібно натираємо і половину розподіляємо на папері.

Кружочки картоплі викладаємо на пергамент, перекриваючи один одного. Між ними не повинно бути простору. Трохи солимо.

Картоплю посипаємо залишками дрібно натертого сиру та відправляємо у духовку при 180 градусах на 30 хвилин. Сир потрібний для того, щоб добре зв’язати основу.

Картопляний корж виймаємо та остуджуємо на папері.

Поки готується основа для рулету, на сковороді в олії обсмажуємо нарізану цибулю. Викладаємо фарш (у мене свинячий) і готуємо близько 15 хвилин.

Фарш постійно перемішуємо і розділяємо лопаткою на дрібні шматочки. Солимо і перчимо. Фарш можна брати будь-який до смаку.

Для соусу в миску відправляємо сметану, дрібно натертий часник, дрібно нарізаний кріп, перець та трохи солі. Перемішуємо. Соус дає соковитість та відмінний смак.

На картопляну основу розподіляємо сметанний соус (1 ст. л. залишаємо).

Викладаємо рівним шаром готовий фарш і посипаємо натертим сиром (50 г).

Основу акуратно від’єднуємо від пергаменту та загортаємо все в рулет.

Рулет залишаємо на папері, на якому запікали основу. Перекладаємо його у форму.

Змащуємо рулет залишками сметанного соусу, температуру в духовці збільшуємо до 200 градусів та запікаємо ще 15 хвилин.

Начинка має добре прогрітися, а сир усередині розплавитися. Аромат у рулету просто чудовий.

Картопляний рулет з фаршем перекладаємо на дошку для сервіровки або тарілку, прикрашаємо зеленню і відразу подаємо на стіл.

Смачного!!!



Нове


Популярне