Торт виходить неймовірно смачним, ніжним, з приємною кислинкою, яка є в ньому завдяки вишні. Ви отримаєте море задоволення! Можливо ви чули його назву і навіть вже пробували – «Чорний ліс» або «Шварцвальдська вишня».
Які продукти потрібні для коржа:
- Какао три ст. л;
- Борошно 120 г;
- Шість яєць;
- Пекарський порошок одна ч. л.;
- Цукор 120 г;
- Тертий шоколад 60 г.
Які продукти потрібні для крему:
- Свіжа або заморожена вишня 500 г;
- Вершки жирністю 33-35% 600 мл:
- Цукор ванільний дві ч. л.;
- Пудра цукрова 120 м.
Які продукти потрібні для просочення:
- Коньяк, віскі або вишневий лікер чотири ст. л;
- Цукор три ст. л;
- Кориця одна ч. Л.
Які продукти потрібні для прикраси:
- вишні;
- Порошок з шоколаду.
- Коржі повинні вийти приблизно діаметром 20 см, тому беремо відповідну форму.
Поетапний процес приготування
Готуємо корж:
Яйця розбиваємо так, щоб білки відділилися від жовтків. У жовтки всипаємо цукор, вливаємо дві ст. л. теплої води і збиваємо.
Окремо збиваємо білки і після акуратно змішуємо з жовтками. У борошно всипаємо пекарський порошок, какао, просіюємо і невеликими порціями добавляємо в яєчну суміш.
Трем шоколад і всипаємо в масу (в оригінальному рецепті мелений мигдаль, але з шоколадом дуже смачно виходить).
Форму промазуємо маслом і викладаємо в неї тісто, рівняємо.
Включаємо духовку на 180 ° і печемо корж приблизно пів години, готовність перевіряємо за допомогою палички.
Коли корж буде готовий, охолоджуємо його, а потім ділимо на три коржі.
Готуємо крем і начинку:
З вишень витягаємо кісточки, збираємо сік і виливаємо його в сотейник (він знадобиться для просочення).
Вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Крем готовий.
Готуємо просочення:
У сотейник з вишневим соком, всипаємо цукор і корицю. Розміщуємо на вогонь і гріємо, поки цукор не розчиниться, добавляємо алкoголь.
Формуємо торт:
Всі коржі просочуємо вишневим сиропом.
Потім на нижній корж викладаємо половину ягід, покриваємо кремом так, щоб він ліг між вишнями.
Зверху кладемо другий корж, викладаємо другу половину вишень і покриваємо кремом. Третій шар поміщаємо на другий, покриваємо його і боки залишками крему, присипаємо шоколадом і красиво викладаємо вишні.
Торт поміщаємо на пару годин в холодильну камеру.
Смачного!
Також читайте: СИРНИК, РОДОМ З КАРПАТ. ЦЕ НЕ ПРОСТО ЗАПІКАНКА, ЦЕ ПРОСТО СИРНЕ ЧУДО
Сподобалася стаття, ставте лайк і підписуйтесь на нашу групу у фейсбук. Попереду вас чекає багато цікавої і корисної інформації для краси і здоров’я.