Нове

Рецепт приголомшливого торта зі збитими вершками і вишнею

Торт виходить неймовірно смачним, ніжним, з приємною кислинкою, яка є в ньому завдяки вишні. Ви отримаєте море задоволення! Можливо ви чули його назву і навіть вже пробували – «Чорний ліс» або «Шварцвальдська вишня».

Які продукти потрібні для коржа:

  • Какао три ст. л;
  • Борошно 120 г;
  • Шість яєць;
  • Пекарський порошок одна ч. л.;
  • Цукор 120 г;
  • Тертий шоколад 60 г.

Які продукти потрібні для крему:

  • Свіжа або заморожена вишня 500 г;
  • Вершки жирністю 33-35% 600 мл:
  • Цукор ванільний дві ч. л.;
  • Пудра цукрова 120 м.

Які продукти потрібні для просочення:

  • Коньяк, віскі або вишневий лікер чотири ст. л;
  • Цукор три ст. л;
  • Кориця одна ч. Л.

Які продукти потрібні для прикраси:

  • вишні;
  • Порошок з шоколаду.
  • Коржі повинні вийти приблизно діаметром 20 см, тому беремо відповідну форму.

Поетапний процес приготування

Готуємо корж:

Яйця розбиваємо так, щоб білки відділилися від жовтків. У жовтки всипаємо цукор, вливаємо дві ст. л. теплої води і збиваємо.

Окремо збиваємо білки і після акуратно змішуємо з жовтками. У борошно всипаємо пекарський порошок, какао, просіюємо і невеликими порціями добавляємо в яєчну суміш.

Трем шоколад і всипаємо в масу (в оригінальному рецепті мелений мигдаль, але з шоколадом дуже смачно виходить).

Форму промазуємо маслом і викладаємо в неї тісто, рівняємо.

Включаємо духовку на 180 ° і печемо корж приблизно пів години, готовність перевіряємо за допомогою палички.

Коли корж буде готовий, охолоджуємо його, а потім ділимо на три коржі.

Готуємо крем і начинку:

З вишень витягаємо кісточки, збираємо сік і виливаємо його в сотейник (він знадобиться для просочення).

Вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Крем готовий.

Готуємо просочення:

У сотейник з вишневим соком, всипаємо цукор і корицю. Розміщуємо на вогонь і гріємо, поки цукор не розчиниться, добавляємо алкoголь.

Формуємо торт:

Всі коржі просочуємо вишневим сиропом.

Потім на нижній корж викладаємо половину ягід, покриваємо кремом так, щоб він ліг між вишнями.

Зверху кладемо другий корж, викладаємо другу половину вишень і покриваємо кремом. Третій шар поміщаємо на другий, покриваємо його і боки залишками крему, присипаємо шоколадом і красиво викладаємо вишні.

Торт поміщаємо на пару годин в холодильну камеру.

Смачного!

Також читайте: СИРНИК, РОДОМ З КАРПАТ. ЦЕ НЕ ПРОСТО ЗАПІКАНКА, ЦЕ ПРОСТО СИРНЕ ЧУДО

Сподобалася стаття, ставте лайк і підписуйтесь на нашу групу у фейсбук. Попереду вас чекає багато цікавої і корисної інформації для краси і здоров’я.

Нове

Популярне