Середа, 29 Травня, 2024

Нове

Пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами – шалено смачний і ситний!

Назва «Жюльєн» прийшла до нас з французької кухні. Але якщо на батьківщині це слово означає особливий спосіб нарізки молодих овочів тонкою соломкою, то у нас цим словом називається страва з грибів, запечених в сметані або в вершках під сирною скоринкою, а також роблять жульєн з курячого м’яса та морепродуктів. Однак автор нашого рецепта дав цю назву пирогу. Отже, зустрічайте: ніжний пісочний пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами – шалено смачний і шалено ситний!

Інгредієнти для приготування пирога «Жюльєн»:

Для тіста:

  • Борошно – 200 г
  • Маргарин – 125 г
  • Тертий сир – 2 столових ложки
  • Яйця – 1 штука
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • 1/3 чайної ложки мускатного горіха

Для начинки:

  • Куряча грудка – 1 штука
  • Гриби свіжі або заморожені – 400-500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • Сир твердий – 150 г
  • Вершки жирністю 10-20% – 150 г
  • Сметана – 150 г
  • Борошно – 1 столова ложка
  • Сіль, чорний перець, зелень свіжа – за смаком
  • Пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами

Приготування:

Для тіста:

Просіяти борошно і висипати на стіл гіркою, натерти на тертці маргарин. Додати яйце, тертий сир, сіль і мускатний горіх.

Всі інгредієнти з’єднати і замісити тісто. Тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Для начинки:

Курячі грудки відварити, остудити і нарізати невеликими шматочками.

Цибулю очистити і нарізати кубиками. На сковороді обсмажити цибулю з додаванням олії до золотистого кольору, додати гриби і смажити, поки не випарується рідина. Додати дрібно нарізані шматочки відвареної грудки.

Для заливки:

У глибокій тарілці змішати сметану, вершки, додати борошно, сіль і перець. Цю заливку влити до курки з грибами і тушкувати до загустіння.

Форму змастити маслом, тісто розкачати і викласти у форму, зробити бортики. Викласти начинку і посипати тертим сиром. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.



Нове


Популярне