Субота, 27 Листопада, 2021

Нове

Просте та смачне листкове печиво на кефірі

Ділюсь одним з улюблених рецептів печива на кефірі.

Інгредієнти:

  • цукор у начинку 150 г
  • борошно у начинку 120 г
  • масло вершкове в начинку 50 г
  • борошно 480 г
  • розпушувач 1 ч.л.
  • масло вершкове 250 г
  • сіль 1/2 ч.л.
  • кефір 250 г

Приготування:

Масло перетерти руками з цукром і борошном в дрібну крихту. Прибрати в холодильник поки що готуємо тісто

Борошно перемішати із сіллю та розпушувачем. Натерти на борошно на великій тертці заморожене вершкове масло. Перемішати з борошном масло. Додати по трохи холодний кефір, поступово замішуючи тісто. Тісто розділити на 6 частин та прибрати на 30 хвилин у холодильник.

Розкотити кожну порцію тіста тонко (2 мм приблизно). Зверху викласти штрейзель. І так усі шари. Останній шар посипати звичайним цукром. Нарізати на ромби чи квадрати. Викласти на пергаментний папір. Випікати 20 хвилин при 180 градусах.

Смачного!



Нове


Не пропусти