Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Паста Карбонара по-домашньому (з вершками і часником)

Паста Карбонара – традиційна італійська страва. Вона має досить простий рецепт приготування, тому її легко приготувати самостійно. Пасту можна використовувати будь-якого виду, головне, вибрати якісний продукт. Відварну пасту доповнюємо шинкою і вершково-сирним соусом, для пікантності додаємо трохи часнику і кедрового горіха. Вдале блюдо, як для святкового, так і для повсякденного обіду.

Інгредієнти:

  • Фарфале (інший вид пасти) – 250 г
  • Шинка – 200 г
  • Вершки – 100 мл.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Горіхи кедрові – 20 г
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Приготуйте вершково-сирну заливку. У яйцях відокремте білок від жовтка. Білок в страві не знадобиться, жовтки з’єднайте з вершками.

Сир натріть на тертці, додайте в суміш, перемішайте, посоліть. Невелику кількість сиру залиште для подачі.

Шинку наріжте тонкими смужками, помістіть на розігріту поверхню сковороди, змащену вершковим маслом, додайте часник, дрібно рубаний ножем, обсмажуйте в олії 2-3 хвилини, перемішуючи лопаткою. Шинка просочиться маслом, смаком і ароматом часнику.

Окремо зваріть пасту в каструлі з підсоленою водою. Паста може бути будь-якого виду на вибір. Точний час варіння дивіться на упаковці. Пасту важливо не переварити, вона повинна вийти «аль денте», тобто дещо не доварена.

Всю воду злийте, пасту з каструлі перекиньте в сковороду, влийте вершково-сирний соус.

Додайте шинку, смажену з часником.

Готуйте пасту «Карбонара» кілька хвилин, постійно перемішуючи до густоти соусу.

Пасту перекладіть в тарілку, присипте кедровими горіхами і тертим пармезаном, подайте до столу.



Нове


Не пропусти