Це простий рецепт пишних оладок. У цьому рецепті відсутні дріжджі, а кефір повинен підігріватися і бути сильно теплим.
Інгредієнти:
- Кефір – 0,5 л.
- Борошно – 180 -200 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор – 5 ч.л.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Оцет столовий – 1 ч.л.
Приготування:
- Пишні оладки отримуємо за рахунок використання підігрітого кефіру і розпушувача у вигляді гашеної оцтом соди.
- На першому етапі потрібно змішати яйце, сіль і цукор. Влити в суміш кефір і знову розмішати.
- Важливий етап. Потрібно підігріти кефірну суміш. Робіть це, постійно перемішуючи її. Суміш повинна стати гарячою, але не закипати.
- Приготуємо розпушувач. В окрему невелику ємність покладіть соду і влийте оцет. Перемішайте цю шиплячу суміш і залиште. Дуже скоро ми її задіємо.
- Поступово всипаємо борошно в кефір і замішуємо тісто. Муки потрібно 180-200 грам. Ваше тісто в результаті повинно мати консистенцію нежирної сметани. Тепер введіть в тісто гашену соду і добре перемішайте.
- Смажити потрібно на добре прогрітій олії. Послідовність дуже проста: зачерпнути ложкою тісто і вилити на сковороду. З кожного боку потрібно смажити менше хвилини.
- Дуже зручно перевертати млинці широкою лопаткою. Якщо у вас її немає, використовуйте 2 вилки.
- Щоб прибрати зайву олію, викладайте оладки на паперовий рушник, а потім на блюдо.
Також читайте: ТОРТ “НАПОЛЕОН” З ДУЖЕ СМАЧНИМИ КОРЖАМИ