Цей рецепт створений для тих, хто хоче додати у своє життя трошки розкішного задоволення. Мус із шампанського – це не просто страва, це справжній елемент вишуканості та насолоди. Завдяки поєднанню шампанського, ніжних жовтків і вершків, цей десерт перетворить будь-яку подію на святковий захід.
Інгредієнти:
- Жовтки – 4 шт
- Шампанське – 190 мл + 3 ст. ложки
- Желатин – 7 г
- Вершки 33% – 300 мл
- Цукрова пудра – 60 г
- Мигдаль – на свій смак
Приготування:
Збиваємо жовтки з цукром до однорідної маси. Додаємо 190 мл шампанського і знову збиваємо. Відправляємо яєчну масу на вогонь і варимо її 7–10 хвилин, неперервно помішуючи. Знімаємо масу з вогню і збиваємо 1–2 хвилини. В іншому посуді розтоплюємо желатин у 3 ст. ложках шампанського. З міксером відбиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою до жорстких піків. Розтоплюємо желатин в мікрохвильовій печі. Додаємо желатин до яєчної маси, добре перемішуємо. Обережно додаємо збиті вершки. Розподіляємо мус у порційні креманки та відправляємо в холодильник принаймні на 3 години. Готовий десерт за бажанням прикрашаємо мигдалем.