П’ятниця, 29 Березня, 2024

Нове

Незвичайний шоколадний пиріг з додаванням кока -коли

Випічка виходить дуже смачною, з вологою і соковитою текстурою і насиченою глазур’ю. А найголовніше, пиріг має аромат всіма улюбленого напою!

Обов’язково приготуйте цей пиріг. Можна додати в пиріг будь-які горіхи, цедру, цукати – фантазуйте і дивуйте свою сім’ю!

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт
  • вершкове масло – 225 г
  • цукор – 2 ст.
  • какао порошок – 2 ст. л.
  • кефір – 1/2 ст.
  • борошно – 2 ст.
  • кака-кола – 1 ст.
  • сода – 1 ч. л.
  • ванілін – 1 пакетик.

Глазур:

  • вершкове масло – 100 г
  • какао-порошок – 3 ст.л.
  • цукор – 4 ст.л.
  • молоко – 100 мл.
  • Стакан я використовую 240 мл.

Приготування:

  • У каструлю з щільним дном відправляємо вершкове масло, кока-колу, какао-порошок, ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Поки суміш гаряча, акуратно додаємо борошно, цукор і ванілін. Потім даємо трохи охолонути.
  • Додаємо в суміш яйця, кефір, соду і ретельно перемішуємо вінчиком або міксером.
  • Форму для випікання змащуємо рослинною олією і виливаємо в неї все тісто. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці на 180 градусів 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  • Поки пиріг випікається, необхідно приготувати шоколадну глазур. Для цього в сотейник насипаємо какао і цукор. Перемішуємо сухі інгредієнти (краще попередньо просіяти какао). Додаємо до них молоко, перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Ставимо сотейник на маленький вогонь і, при постійному помішуванні, доводимо глазур до однорідного стану. До кипіння доводити її не потрібно, щоб уникнути появи пінки. Потім знімаємо сотейник з вогню і даємо охолонути глазурі до кімнатної температури. Додаємо в неї м’яке вершкове масло і добре розмішуємо віночком.
  • Коли пиріг трохи охолоне, поливаємо його приготовленою глазур’ю.

Також читайте: НЕЙМОВІРНО СМАЧНИЙ МОРКВЯНИЙ БІСКВІТ З ШОКОЛАДНОЮ ПОЛИВКОЮ



Нове


Популярне