Коли мало часу і немає бажання возитися, але смачних пиріжків дуже хочеться – завжди готую такі оладки на кефірі! Смачні, апетитні та незвичайні, а готуються просто! Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Кефір (жирністю 2,5%) – 400 мілілітрів
- Яйце – 1 штука
- Сода – 1/4 чайної ложки
- Борошно – 200 г
- Сіль та чорний перець – на свій смак
Начинка:
- Цибуля зелена – пучок
- Яйця – 3 штуки
Приготування:
У велику миску наливаємо кефір (жирністю 2,5%), додаємо яйце, соду, сіль та чорний мелений перець і все добре перемішуємо.
Зелену цибулю нарізаємо дрібненько і викладаємо в миску до маси кефіру. Відварені яйця дрібно нарізаємо та відправляємо у миску.
Ретельно змішуємо усі інгредієнти. Насипаємо борошно і добре перемішуємо ложкою.
На сковорідці розігріваємо рослинну олію і за допомогою ложки формуємо оладки.
Обсмажуємо п’ять хвилин, потім перевертаємо і смажимо ще чотири-п’ять хвилин з іншого боку до золотистої скориночки.
Обов’язково подаємо зі сметанкою.
Смачного!