Бутерброди виглядають незвичайно, красиво і на смак виходять чудовими. Такі бутерброди стають окрасою святкового столу. Готуються дуже просто та легко.
Перший варіант. Для цього варіанту нам знадобиться листкове дріжджове тісто (500 г, 2 пласти). Розморожуємо його, злегка розкочуємо та вирізаємо кружечки (діаметр 7 см). Перекладаємо у форму, змащуємо яйцем і посипаємо насінням кунжуту.
Випікаємо у духовці при 200 градусах близько 15 хвилин (залежить від духовки). Як тільки основа збільшиться в обсязі та зарум’яниться, вона готова. З 2 пластів тіста виходить 28 заготовок.
За фактом, це міні-булочки. Розрізаємо їх посередині, але остаточно не прорізаємо.
Майонез (5 ст. л.) змішуємо з подрібненим часником (3 зубчики) і змащуємо нижню частину булочок.
Для краси додаємо листочки салату, для соковитості тонкі скибочки солоних огірків та шпроти по 1 рибці.
Готову закуску перекладаємо на тарілку та подаємо на стіл. Бутерброди за рахунок булочки стають хрумкими, вони дуже смачні та ароматні.
Другий варіант. Для цього варіанта м’які скибочки тостового хліба (9 шт.) розкочуємо качалкою і ділимо ножем по діагоналі на 2 частини.
Кути хліба по розрізаному боці з’єднуємо, трохи притискаємо до нижньої основи та закріплюємо зубочистками. Заготовки перекладаємо на лист і швидко підсушуємо в духовці. Виходить 18 незвичайних тарталеток.
Тарталетки остуджуємо та видаляємо зубочистки. Майонез (5 ст. л.) змішуємо з дрібно натертим часником (3 зубчики) і твердим сиром (30 г). Змащуємо сумішшю дно тарталеток.
Додаємо по листочку салату.
Розміщуємо зверху шпроти, тонкі скибочки солоних огірків та оригінальні бутерброди готові.
Додаємо ще по листочку салату, перекладаємо бутерброди на тарілку або дошку сервіровки і подаємо. За рахунок тарталеток вони виходять красивими, незвичайними та хрусткими. Вони дуже ароматні та смачні.
Смачного!!!