Нове

Неймовірно смачний, як у ресторані: кіш або відкритий пиріг із пісочного тіста, з куркою та грибами

Кіш – це відкритий пиріг з пісочного тіста, на яке викладається начинка та заливається вершкова заливка! У цьому рецепті кіш з куркою та грибами! З начинкою можна фантазувати. Пиріг дуже смачний, як у ресторані;)

Інгредієнти:

Тісто:

  • 200 г пшеничного борошна в/с
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1 жовток
  • 2…3 ст.л. холодної води
  • 1/4 ч. л. розпушувача

Начинка:

  • 250 г курячого філе
  • 250 г печериць
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • сіль перець

Вершкове заливання:

  • 3 яйця
  • 250 мл. вершків 20% (або сметани)
  • 100 г твердого сиру
  • сіль, перець (за бажанням)

Приготування:

Пісочне тісто:

Борошно змішую з сіллю та розпушувачем. Додаю масло, нарізане кубиками. Перетираю в дрібну крихту. Додаю жовток та 2…3 ст.л. води. Замішую тісто.

Вимішувати не потрібно, просто зібрати в грудку. Якщо тісто кришиться, можна додати ще води.

Тепер потрібно його розділити на 2 частини – 1/3 та 2/3. Замотую в плівку і прибираю в холодильник на 30 хвилин.

Начинка:

Печериці нарізаю тонкими слайсами. Філе, невеликими шматочками. Обсмажую на олії 1-2 хвилини. Додаю гриби та обсмажую ще 10-15 хвилин.

В кінці сіль і перець до смаку. Лопаткою поділяю філе на дрібніші шматочки. Залишаю охолонути.

Духовку вмикаю розігріватися до 200 °С.

Стіл присипаю борошном. Більшу частину тіста розкочую діаметром форми, у мене 24 см.

Переношу у форму, розрівнюю по дну. Зайве тісто треба прибрати. Наколюю виделкою, щоб тісто під час випічки не роздувалося.

Випікати основу потрібно за 200 °С – 10…12 хвилин. Залишаю охолонути і роблю заливку.

Вершкове заливання:

Яйця перемішую віночком. Вливаю вершки чи сметану. Сир натираю на дрібній тертці.

Коли основа охолоне, формую бортики.

Беру меншу частину тіста, і розминаю, щоб воно стало більш пластичним. Ділю на дві частини, катаю джгути та викладаю на основу.

Притискаю до основи та добре защипую шви, де з’єднуються джгути. Висота бортиків близько 3,5 см.

Тепер на основу викладаю гриби з філе (розрівнюю), і заливаю заливкою (можна посолити за смаком).

Зверху сир.

Випікаю киш при 200 °С – 35…40 хвилин, останні 10 хвилин – на верхньому рівні (щоб пиріг підрум’янився зверху).

Коли пиріг охолоне, але буде ще теплим, можна розрізати на шматочки. Смачний буде і наступного дня)

Смачного!

Нове

Популярне