Жульєн з картоплею, куркою і грибами – це не просто дивовижно смачна закуска, але і цілком самостійне блюдо, яке за сумісництвом є досить ситним, дуже ароматним і апетитним. Щоб його приготувати знадобляться найпростіші інгредієнти.
Основа страви – картопля. Її потрібно зарум’янити на сковорідці до утворення легкої скоринки. Як і в традиційному жульєні дане блюдо включає куряче філе і печериці. Родзинка – вершковий соус, який робить страву соковитим і особливо ніжним. Ну і нарешті фірмова відмінність будь-якого жульєну – це хрустка ароматна сирна скоринка, за якою ховається ніжне блюдо.
Для приготування жульєну знадобляться інгредієнти в такій кількості:
- 800 r. очищеної картоплі;
- 300 курячого філе;
- 200 r. печериць;
- Сіль перець;
- 100 r. вершкового масла;
- 500 мл. молока;
- 75 r. борошна;
- кріп;
- 150 r. твердого сиру;
- Рослинна олія.
Приготування:
Процес приготування жульєну починаємо з підготовчого етапу. Для цього беремо картоплю, очищаємо її від шкірки, ретельно миємо. Коли картопля добре просохне, нарізаємо її акуратними соломинками. Потім обсмажуємо на добре розпеченій сковорідці з додаванням рослинної олії. Потрібно щоб утворилася легка скоринка, щоб картопля не розкисла під час запікання жульєну.
Печериці потрібно промити, потім нарізати досить дрібно. Потім їх тушкуємо на окремій сковорідці близько пів години, в завершенні процесу обов’язково додаємо сіль і перець.
Обсмажуємо нарізане невеликими шматочками куряче філе до напівготовності.
Приступаємо до приготування соусу. Для цього розтоплюємо вершкове масло. Додаємо до нього просіяне через сито борошно. Потім отриману масу розтираємо до однорідної консистенції. До отриманого соусу додаємо молоко, ретельно розмішуючи, щоб не утворилися грудочки. Отриману масу в сотейнику відправляємо на вогонь, після закипання уварюємо до середньої густини, періодично перемішуючи вершковий соус.
Готовий соус, який за консистенцією нагадує сметану, з’єднати з обсмаженим курячим філе і протушеними грибочками. Даємо закипіти соусу, потім вимикаємо вогонь. Після чого додаємо в основу для жульєну кріп.
Традиційно жульен готують порційно. На дно спеціальних горщиків викладаємо спочатку картоплю. Наступний шар – готовий вершковий соус з курячим філе і печерицями.
Фінальний штрих – заповнення верхівки жульєну натертим на великій тертці твердий сир. Його акуратно розподіляємо по всій поверхні.
Ставимо жульєн в розігріту духовку на 15-20 хв. За цей час блюдо зарум’яниться, утворюється хрустка сирна скоринка, а всі інші інгредієнти об’єднаються в єдину симфонію ситної страви з неймовірним вершковим ароматом.
Важливий момент! Жульєн не потрібно перетримувати в духовці. Він може стати занадто сухим, соус випарується, а значить соковитість і ніжність страви будуть під питанням. Всі інгредієнти до запікання в духовці доводяться до напівготовності на плиті, тому не варто боятися, що страва буде сирою. Краще дістати жульєн з духовки трохи раніше і дати йому трохи охолонути, а потім подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Також читайте: НАЙНІЖНІШІ ПАМПУШКИ З ЧАСНИКОМ ДО БОРЩУ ВСЬОГО ЗА 20 ХВИЛИН!