Сьогодні я хочу запропонувати дуже смачний салат. Салат з курячою печінкою та домашніми часниковими сухариками. Легкий, смачний без майонезу.
Інгредієнти:
- печінка куряча 300 г
- сіль, перець за смаком
- олія для обсмажування 1 ст.л.
- хліб житній 3 скибочки
- олія 1,5 ст.л.
- паприка 0,5 ч. л.
- часник 2-3 зуб.
- салат мікс (рукола, шпинат, салат різних сортів)
заправка
- рослинна олія (оливкова наприклад) 3 ст.л.
- соєвий соус 2 ст.
- французька гірчиця 1 ч. л.
- сік лимона 2 ст.л.
- сир за бажанням
Приготування:
Печінку очищаємо від прожилок, миємо, обсушуємо.
Обсмажуємо із двох сторін, буквально по кілька хвилин. Насамкінець солимо і перчимо до смаку. Викладаємо на фольгу, загортаємо, залишимо на хвилин 15-20.
Житній хліб нарізаємо на невеликі кубики.
У миску наливаємо олію 1,5 ст.л., додаємо паприку 0,5 ч.л. та часник 2-3 зуб. Перемішуємо.
Виливаємо на сковорідку, викладаємо хліб та обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Готуємо заправку для салату. У ємність додаємо рослинну олію (можна оливкову) 3 ст.л., соєвий соус 2 ст.л., французька гірчиця 1 ч.л., сік лимона 2 ст.л. і все перемішуємо.
На блюдо викладаємо салат мікс (рукала, шпинат, салат різних сортів)
Далі викладаємо печінку нарізану на 2-3 частини.
Зверху поливаємо соусом, потім викладаємо сухарики і знову трохи соусу.
Для любителів сиру можна потерти небагато.
Наш салат із печінкою готовий. Смачного!