Четвер, 14 Січня, 2021

Перехворіла на COVID-19 Єфросиніна розповіла про самопочуття

За словами української ведучої Маші Єфросиніної, яка перехворіла на COVID-19, після першого тренування вона почувалася банкою із квашеними помідорами. Перехворіла на COVID-19 українська ведуча Маша...

Нове

Найпопулярніший салат в кафе і ресторанах – салат «Французький поцілунок»

Готуємо салат Французький поцілунок, який володіє особливим шармом, не тільки в назві, але і в смаку. Салат є досить популярним, його часто готують на святкові обіди і не тільки. Компоненти мають ідеальне поєднання смаку, для пікантності додаємо мариновану цибулю. В якості м’ясного інгредієнта за класичним рецептом беремо свинину чи яловичину, для більш легкого варіанта можна використовувати курку. М’ясо обов’язково смажимо до придбання рум’яної скоринки. Також цей салат має традиційну подачу – суміш викладається на плоске блюдо, посипається сирною стружкою.

Інгредієнти:

  • М’ясо (свинина або яловичина) – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 г
  • Майонез – 2 ст.л.

Для маринаду:

  • Сіль – 0,5 ч.л
  • Цукор – 1 ч.л
  • Оцет – 1 ст.л
  • Вода (окріп) – 200 мл.

Приготування:

  • М’ясо промийте, промокніть серветками, наріжте невеликими кубиками або смужками. На вогні нагрійте сковороду, влийте олію. У гарячу олію покладіть шматки м’яса, смажте їх на сильному вогні 7-8 хвилин, в кінці приправити сіллю і меленим перцем. Після смаження шматки м’яса викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир.
  • Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Залийте окропом, додайте сіль і цукор, влийте оцет, ретельно перемішайте, розчиняючи прянощі. Маринують цибулю до повного охолодження рідини 10-15 хвилин.
  • Помідори промийте, наріжте кубиком. Сік обов’язково злийте, інакше салат вийде водянистим. Помідори закиньте в салатник.
  • Сир наріжте кубиком середнього розміру, додайте до помідорів. Невелику кількість сиру залиште для подачі салату.
  • Цибулю викладіть на друшляк, щоб стік весь маринад. Додайте цибулю до сиру і помідорів.
  • М’ясо після смаження остудіть, помістіть в основний склад.
  • Суміш заправте майонезом, присипте сіллю, перемішайте.
  • Викладіть салат гіркою на плоску тарілку.
  • Сир натріть на дрібній тертці, стружкою присипте салат. Салат подавайте на стіл відразу після приготування, поки він не встиг стекти.

Смачного!

Також читайте: ШВИДКА І СМАЧНА ВЕЧЕРЯ З КУРЯЧОЇ ГРУДКИ




Нове

Не пропусти