Влітку настає пора ягід та фруктів. Навіть солодкі пироги та десерти без них не обходяться. Сьогодні готуємо найніжніший торт з вишнею.
Інгредієнти:
Тісто:
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 150 г борошна
Крем:
- 250 г вершків 33-35%
- 250 г сиру маскарпоне
- 150 г цукру або цукрової пудри
Додатково:
- свіжа вишня (можна черешня)
- 100 г шоколаду
Приготування:
Збиваємо яйця з цукром міксером протягом 7 хвилин. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно має вийти не дуже густим.
Тісто викласти у форму, попередньо змащену олією.
Ставимо в духовку за температури 180 г на 25 хвилин.
Коли корж буде готовий, можна просочити його вишневим сиропом (якщо є) буде смачніше.
Викладаємо на корж вишню, заздалегідь прибравши кісточки. Вишню кладемо в один шар!
Готуємо крем:
Вершки збиваємо з цукром або пудрою, додаємо маскарпоне (або інший сир) і перемішуємо.
Викласти крем на вишню та посипати тертим шоколадом. Ставимо в холодильник на 3-4 години.
Вишневий тортик готовий! Смачного!