Прекрасна літня пора в самому розпалі. І в цей час хочеться легких і яскравих десертів. Свіжі ягоди малини дають дуже яскравий смак і аромат. А сир і вершки роблять його ніжним. Це шалено смачний літній десерт, який я настійно рекомендую приготувати поки є свіжі ароматні ягідки. У цьому рецепті ви самі регулюєте солодкість і вибираєте, чим його підсолодити. Дуже вдалий варіант десерту на кожен день! Швидко, корисно і смачно)
Інгредієнти:
- 300 г малини / полуниці
- 250 мл вершків 20% жирності
- 300 г м’якого сиру
- 15 г агар-агар
- 10 г ванільного цукру
- цукрова пудра або будь-який підсолоджувач
Приготування:
- Малину збити блендером в пюре.
- Протерти її крізь сито, щоб позбутися від кісточок.
- У сотейник налити вершки і додати агар, перемішати і поставити на вогонь.
- Довести до кипіння і варити буквально одну хвилину, при цьому постійно активно помішуючи.
- З’єднати сир, ягідне пюре, цукрову пудру і ванільний цукор.
- В кінці додати вершки з агаром і злегка збити міксером.
- Відразу розкласти масу по підготовлених креманкам, оскільки вона швидко застигає.
- За бажанням прикрасити малиною.
- Прибрати десерт в холодильник на 1.5-2 години.
Смачного!