Нове

Маринований болгарський перець з капустою на зиму

Маринований болгарський перець, це найкращий рецепт який ви коли-небудь пробували. Спробувавши таку заготовку один раз, ви станете готувати її кожен раз, адже виходить неймовірно смачно.

Нам буде потрібно:

  • Болгарський перець 3 кг;
  • Морква 2 шт;
  • Капуста 1 кг;
  • Голівка часнику;
  • Гострий перець за смаком;
  • Петрушка 1\2 пучка;

Маринад на 1 л води:

  • Сіль 1 ст.л;
  • Цукор 150 г;
  • Оцет 9% 150 мл;
  • Рослинна олія 100 мл.

Маринований болгарський перець. Рецепт приготування

  • Для початку у болгарського перцю відрізаємо плодоніжки, видаляємо насіння. Далі відправляємо перець в киплячу воду на пару хвилин для бланшування. Дістаємо, і даємо охолонути.
  • Далі дрібно шаткуємо капусту, перекладаємо в глибокий посуд, потім дрібно нарізаємо часник, моркву натираємо на тертці, гострий перець нарізаємо кружечками, дрібно нарізаємо зелень.
  • Відправляємо всі нарізані продукти в глибокий посуд. Перемішуємо, і щільно заповнюємо приготовленою начинкою перці. Розкладаємо перець по банках.
  • Далі приготуємо маринад, для цього вливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, цукор, ставимо на плиту, як тільки закипить вливаємо оцет і рослинну олію, даємо ще раз закипіти.
  • Розливаємо ще гарячий маринад по банках, накриваємо кришками, і ставимо стерилізувати, заливаємо водою по плечики. Стерилізуємо 25 хвилин з моменту закипання води. Потім закатуємо банки.

Маринований болгарський перець готовий. Чудова закуска на зиму, вона розлітається зі столу буквально в мить, настільки смачною вона виходить.

Також читайте: НАТУРАЛЬНИЙ ТОМАТНИЙ СІК НА ЗИМУ, ВИХОДИТЬ ДУЖЕ СМАЧНИЙ

Нове

Популярне