Маринований болгарський перець, це найкращий рецепт який ви коли-небудь пробували. Спробувавши таку заготовку один раз, ви станете готувати її кожен раз, адже виходить неймовірно смачно.
Нам буде потрібно:
- Болгарський перець 3 кг;
- Морква 2 шт;
- Капуста 1 кг;
- Голівка часнику;
- Гострий перець за смаком;
- Петрушка 1\2 пучка;
Маринад на 1 л води:
- Сіль 1 ст.л;
- Цукор 150 г;
- Оцет 9% 150 мл;
- Рослинна олія 100 мл.
Маринований болгарський перець. Рецепт приготування
- Для початку у болгарського перцю відрізаємо плодоніжки, видаляємо насіння. Далі відправляємо перець в киплячу воду на пару хвилин для бланшування. Дістаємо, і даємо охолонути.
- Далі дрібно шаткуємо капусту, перекладаємо в глибокий посуд, потім дрібно нарізаємо часник, моркву натираємо на тертці, гострий перець нарізаємо кружечками, дрібно нарізаємо зелень.
- Відправляємо всі нарізані продукти в глибокий посуд. Перемішуємо, і щільно заповнюємо приготовленою начинкою перці. Розкладаємо перець по банках.
- Далі приготуємо маринад, для цього вливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, цукор, ставимо на плиту, як тільки закипить вливаємо оцет і рослинну олію, даємо ще раз закипіти.
- Розливаємо ще гарячий маринад по банках, накриваємо кришками, і ставимо стерилізувати, заливаємо водою по плечики. Стерилізуємо 25 хвилин з моменту закипання води. Потім закатуємо банки.
Маринований болгарський перець готовий. Чудова закуска на зиму, вона розлітається зі столу буквально в мить, настільки смачною вона виходить.
Також читайте: НАТУРАЛЬНИЙ ТОМАТНИЙ СІК НА ЗИМУ, ВИХОДИТЬ ДУЖЕ СМАЧНИЙ