Середа, 1 Грудня, 2021

Нове

М’ясо по-марокканськи – особливий рецепт

Це чудове блюдо можна приготувати на звичайній кухні, в звичайній сковороді, здивувавши сім’ю і друзів чудовим смаком і поєднанням продуктів, немов приготованих на мангалі, на вугіллі.

Найчастіше це блюдо готують з баранини, але можна зробити варіант зі свининою, телятиною і навіть з куркою або індичкою. На кожен кілограм обраного виду м’яса нам буде потрібно по 3 великих стиглих помідора, 3 цибулини середнього розміру, 3 стиглих солодких перці, 2 – 3 баклажани (залежить від їх розміру), 1 – 2 молодих кабачки, зелень кінзи або петрушки, зелень кропу, пір’я зеленої цибулі, кілька зубків часнику.

При бажанні можна додати до складу спаржеву квасолю, картоплю, моркву і оливки. Також візьмемо мелений перець і сіль, паприку, зіру (кумін), мелений коріандр, рослинну олію (краще натуральну оливкову), копчену паприку.

М’ясо нарізаємо шматочками невеликого розміру, обсмажуємо його на сковороді з розігрітою олією до апетитної золотистої скоринки. Нагрівання при цьому повинне бути сильним. В процесі обсмажування додаємо до м’яса спеції, а також часник (подрібнений) і нарізану цибулю.

Помідори нарізаємо невеликими скибочками і додаємо до м’яса, обсмажуємо протягом 3 – 5 хвилин, потім, знижуємо нагрів до середнього, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо так на 15 – 20 хвилин.

Решта овочі нарізаємо кубиками приблизно однакового розміру, обсмажуємо їх в іншій сковороді з додаванням олії і спецій. Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо мелену паприку – повну чайну ложку, перемішуємо і тушкуємо при закритій кришці ще близько 15 – 20 хвилин.

Готову страву знімаємо з плити, не відкриваючи кришку, залишаємо так на 10 – 15 хвилин, і лише після цього розкладаємо по тарілках або перекладаємо в миску для подачі. Подаємо в гарячому вигляді з м’яким білим хлібом або домашніми коржиками.

Смачного!



Нове


Не пропусти