Середа, 20 Жовтня, 2021

Нове

М’ясні рулети з перепелиними яйцями

Незвичайний спосіб приготування м’ясних рулетів з начинкою. Можна використовувати будь-яке м’ясо або асорті двох видів. Для начинки беремо маленькі перепелині яйця і свіжу зелень. Рулети формуються за допомогою фольги, в якій смажаться і тушкуються на сковороді. Завдяки фользі м’ясо зберігає всі свої соки всередині. Рулети виходять дуже ніжними, соковитими, має досить привабливий і апетитний зовнішній вигляд при розрізі.

Інгредієнти:

Фарш (будь-який) – 600 г
Яйця перепелині – 12 шт.
Зелень (шпинат) – за смаком
Вівсяні пластівці – 20 г (2 ст.л.)
Молоко – 40 мл
Сіль, перець, спеції – за смаком

Приготування:

В першу чергу приготуйте м’ясну основу для рулетів. Вівсяні пластівці грубого помелу залийте гарячим молоком, дайте постояти 10 хвилин, щоб пластівці розбухли. Ємність краще накрити кришкою, не даючи вийти пару. Майже все молоко повинно вбратися в вівсянку. При бажанні молоко можна замінити водою.

Набряклі пластівці додайте в м’ясний фарш, присипте сіллю, меленим перцем, сушеним часником і мускатним горіхом, ретельно перемішайте, поєднуючи всі інгредієнти між собою.

Фарш розділіть на три рівні частини для трьох рулетів.

Підготуйте 3 однакових шматка фольги розміром 30 см на 40 см. Один шматок покладіть на стіл блискучою стороною вгору. На край фольги викладіть одну частину фаршу, розрівняйте лопаткою в плоский прямокутний пласт. Листочки шпинату промийте, покладіть їх у ряд на м’ясному полотні. Шпинат можна замінити будь-якою свіжою зеленню.

Перепелині яйця відваріть заздалегідь. Час варіння – 4-5 хвилин після кипіння води. Яйця очистіть, покладіть в цілому вигляді на листя шпинату. Для одного рулету знадобиться 4 яйця.

Допомагаючи фольгою, скрутіть фарш з начинкою в щільний рулет, зверху присипте меленою паприкою.

Рулет щільно огорніть фольгою, краї закрутіть, руками дайте йому правильну форму. Таким же чином виконайте з іншими заготовками, отримуючи три рулету.

Викладіть їх на розпечену суху поверхню сковороди. Смажите з двох сторін по 5 хвилин до придбання рум’яних боків. Вогонь встановіть трохи вище середнього.

Після залийте рулети в фользі до половини гарячою водою, закип’ятятіть, вогонь збавте, тушкуйте 8-10 хвилин.

Рулети трохи остудіть, потім розгорніть фольгу. Наріжте їх невеликими порційними шматочками, подайте на стіл.

Смачного!



Нове


Не пропусти