Неділя, 14 Липня, 2024

Нове

М’ясне блюдо в оригінальній подачі до святкового столу

Готуємо цікаве, дуже смачну, соковиту і насичену м’ясну страву.

Інгредієнти:

для начинки

  • 350-400 г свинини
  • 1 цибулина
  • 50 г чорносливу
  • 1 ст.л. з верхом сметани
  • 1 ст.л. без верху гірчиці
  • сіль перець

для тіста

  • 250 г борошна
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • 1 яйце
  • 150 г сметани
  • 1 ст.л. рослинної олії

додатково

  • яйце – для змазування
  • 20 г сиру

Приготування:

  • Почнемо з начинки. На розігріту сковорідку наливаємо трохи рослинної олії і відправляємо обсмажувати м’ясо. Я нарізала свинину маленькими кубиками.
  • Обсмажуємо на сильному вогні до рум’яності, солимо, перчимо.
  • Додаємо одну дрібно нарізану цибулину. Обсмажуємо разом з м’ясом, поки цибуля не стане злегка золотистою.
  • Додаємо нарізаний чорнослив, перемішуємо.
  • Додаємо 1 столову ложку з верхом сметани і 1 столову ложку без верху гірчиці. Все добре перемішуємо і тримаємо на маленькому вогні 7 хвилин.
  • Поки начинка остигає, приготуємо тісто на сметані. Тісто дуже просте, готується легко, і з нього прямо відразу можна готувати.
  • У 250 г борошна додаємо 1/2 чайної ложки солі, 1/2 чайної ложки цукру і 1 чайну ложку розпушувача тіста.
  • Додаємо разом решту складових: одне яйце, 150 г сметани, 1 столову ложку рослинної олії.
  • Замішуємо тісто в міксері, але можна і руками. Оскільки в тісті розпушувач, то довго вимішувати не потрібно. Як тільки тісто зібралося в кулю – цього достатньо.
  • Робимо з тіста ковбаску і ділимо на 6 частин.
  • Одну кульку розплющуємо руками в коржик, навіть скалка не знадобиться, тісто м’яке і податливе. В серединку коржа кладемо ароматну начинку.
  • Защипуємо тісто з двох сторін, серединку залишаємо відкритою.
  • Викладаємо пиріжки на деко, тісто змащуємо збитим яйцем. Злегка присипаємо тертим сиром і нарізаним волоським горіхом.
  • Відправляємо випікатися в духовку при 180 градусах на 15 хвилин.
  • Можна подавати до столу! Начинка дуже смачна, соковита, в сметанно-гірчичному соусі з чорносливом. Вийшов не пиріжок, а гаряча страва!

Смачного!

Також читайте: ПИРІГ З ЯЙЦЯМИ І ЗЕЛЕННЮ ЗА 10 ХВИЛИН. ВСЕ ЗМІШАВ І ПОСТАВИВ В ДУХОВКУ



Нове


Популярне