Субота, 25 Вересня, 2021

Нове

Листковий пиріг з грибами, копченою куркою і сиром

Рецепт швидкого пирога з готового листкового тіста. Для начинки використовуємо шампіньйони, курку і сир. Гриби перед додаванням обсмажуємо разом з цибулею, для більш ніжної консистенції додаємо сметану. Беремо копчене м’ясо курки, воно робить смак начинки насиченим, пиріг виходить з легким копченим ароматом. Сир застосовуємо той, який швидко плавиться. Перед запіканням на тісті робимо надрізи, завдяки їм пиріг має більш привабливий зовнішній вигляд.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 300 г
  • Гриби – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Копчена курка – 150 г
  • Сир – 150 г
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Рослинна олія для смаження – 1 ст.л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Кунжут – 1 ч.л
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Готове листкове тісто дістаньте з морозильної камери, щоб воно розморозилось при кімнатній температурі, в цей час приготуйте начинку.

Головку цибулі наріжте кубиками, обсмажте в олії до м’якості і напівпрозорості. Гриби наріжте середніми шматочками довільної форми, додайте до цибулі. Коли випарується весь грибний сік, шампіньйони посоліть і поперчіть, додайте сметану, перемішайте, тушкуйте 2 хвилини до густоти сметани.

Листкове тісто розділіть на дві рівні прямокутні частини, викладіть на рівну поверхню, присипану борошном. Тісто злегка розкачайте качалкою. Грибну начинку остудіть, викладіть на одну половину тіста, розподіліть її по всій поверхні, залишаючи порожніми край.

Копчену курку наріжте пластинками або кубиками, викладіть зверху на гриби.

Начинку покрийте тертим сиром.

Зверху викладіть другу половину тіста, воно повинно бути трохи більше першої половини. Краї пирога щільно закріпіть пальцями і загорніть.

Змастіть поверхню тіста збитим яєчним жовтком. Зверху на тісті зробіть наскрізні надрізи по всьому периметру. Присипте пиріг кунжутом (за бажанням).

Відправте періг в розігріту духовку, запікайте 15-20 хвилин до готовності.

Пиріг розріжте на порційні шматки, подайте на стіл в теплому вигляді.

Смачного!



Нове


Не пропусти