Чудовим доповненням до ранкової кави, а комусь до чаю стане лимонний кекс. Готується цей кекс досить швидко та дуже просто. Рецепт просто створений для тих, хто не має багато часу на випічку, і для любителів лимонів.
Інгредієнти:
- Борошно – 350 г
- Яйце – 6 шт.
- Масло вершкове – 250 г
- Цукор – 250 г
- Цукрова пудра – 2 ч.л.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Цедра 1 лимона
- Лимонний сік – 2 ст.л.
Приготування:
Вершкове масло та яйця повинні бути кімнатної температури.
Міксером збиваємо яйця та половину вказаної кількості цукру в пишну масу та відставляємо убік.
В іншій чаші міксером збиваємо до однорідної маси масло кімнатної температури і цукор, що залишився, додаємо цедру лимона, додаємо лимонний сік, в цю ж чашку по черзі додаємо в кілька прийомів борошно з розпушувачем і збиті яйця. Викладаємо у форму для випічки і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку ~ на 1 годину. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Даємо кексу охолонути, і вже охололий кекс посипаємо цукровою пудрою.
Кекс виходить дуже ніжний та дуже смачний, з лимонним ароматом.
Мій кекс вийшов досить великим, на невелику форму для кексу кількість інгредієнтів можна зменшити рівно вдвічі.
Смачного!