Нове

Лазанья з кабачків з фаршем

Пропонуємо якусь інтерпретацію звичної класичної лазаньї – лазіння з кабачків з фаршем. Це легкий і дієтичний варіант, оскільки замість листів тіста, використовуються стрічки кабачків. При цьому зберігається традиційне поєднання соковитого томатного соусу болоньєзе, сиру і соусу бешамель. Блюдо виходить дуже смачним, готувати його швидко і просто.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сир твердий – 200 г.
  • Сир моцарела – 100 г.

Для соусу Болоньєзе:

  • Фарш м’ясний – 400 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Помідори у власному соку – 200 г.
  • Суміш трав – 5 г
  • Сіль за смаком
  • Цукор – щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 10 г

Для соусу бешамель:

  • Молоко – 400 мл.
  • Вершкове масло – 25 г.
  • Пшеничне борошно – 25 г.
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх – 0,25 ч.л.

Приготування:

Приготуйте соус болоньєзе. Овочі очистіть, вимийте. Цибулю наріжте кубиком, моркву натріть на дрібній тертці. Спочатку обсмажити цибулю до м’якості, після додайте моркву, пассеруйте овочі в олії ще кілька хвилин.

До овочів додайте м’ясний фарш, часто перемішуйте, поки великі грудочки фаршу не розділяться на дрібні.

Додайте подрібнену зелень, сіль, перець, трави і дрібку цукру, перемішайте, смажте фарш 5-7 хвилин до повного випаровування м’ясного соку.

Потім додайте помідори у власному соку. Разом з помідорами тушкуйте фарш ще 5 хвилин на повільному вогні, періодично перемішуючи.

Кабачки наріжте тонкими слайсами-смужками за допомогою овочечистки або спеціальній тертці. Посоліть їх, відставте на 10 хвилин, щоб вони пустили сік і стали м’якими.

Окремо приготуйте соус бешамель. На сковороді або в сотейнику розтопіть вершкове масло на невеликому вогні, додайте борошно, часто перемішуйте, поки борошно не придбає золотавий відтінок. Невеликими порціями влийте тепле молоко, одночасно розтираючи грудочки борошна лопаткою. У соус всипте трохи солі і мускатного горіха. Доведіть масу до кипіння, варіть 2 хвилини до густоти на мінімальному вогні, постійно перемішуючи, інакше соус пригорить.

Коли все підготовлено, починайте збирати лазанью.

  • Дно форми змастіть соусом бешамель, зверху викладіть смужки кабачків в два шари.
  • На кабачки викладіть частина соусу болоньєзе.
  • Зверху покрийте його вершковим соусом, розрівняйте лопаткою.
  • Присипте твердим сиром, подрібненим на тертці.
  • Далі знову сформуйте шар з кабачків. Повторіть всі верстви по колу 2-3 рази.
  • Верхній шар кабачків змастіть соусом бешамель.
  • М’який сир моцарелла натріть на тертці, присипте ним верхній шар заготовки.

Форму з вмістом поставте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 30-35 хвилин. Сир зверху повинен злегка підрум’янитися, при цьому залишатися м’яким.

Готову страву розділіть на порційні шматки, подайте на стіл.

Нове

Популярне