Готуємо курячі рулетики з сиром і грибами. Філе готуємо, як на відбивні, потім наносимо начинку, скручуємо в рулети і запікаємо під соусом. Для начинки використовуємо суміш твердого сиру та печериць. Соус готуємо на сметанній основі з додаванням яйця. Рулетики виходять дуже м’якими і соковитими, ароматними і пікантними за рахунок використання часнику.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 500 г
- Сир твердий – 70 г
- Сметана – 4 ст. л.
- Печериці дрібні – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 3-4 зубчика
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Куряче філе промийте, промокніть вологу серветками, наріжте його вздовж на плоскі слайди (як на відбивні). З однієї половини курячої грудки виходить 3-4 пластини.
- Зверху накрийте шматки філе харчовою плівкою, відбийте м’ясо з двох сторін за допомогою кухонного молоточка з дрібними зубами. Шматочки повинні збільшитися в розмірі, стати тонше. Намагайтеся не пошкодити їх цілісність, дірок бути не повинно.
- Далі замаринуйте м’ясо в спеціях – сіль, перець, відставте на час в сторону.
- У цей момент займіться приготуванням начинки. Сир натріть на дрібній тертці. Додайте до нього 2 ст.л. сметани і часник, подрібнений під пресом, ретельно перемішайте. Гриби промийте, наріжте максимально дрібно, додайте до сиру, посоліть за смаком, перемішайте.
- Отриману суміш нанесіть на кожну скибочку м’яса, добре розмажте лопаткою.
- Філе разом з начинкою скрутіть щільно в рулети. Форму злегка змастіть рослинною олією, всередину покладіть заготовки щільно один до одного.
- Окремо приготуйте заливку. У миску вбийте яйце, додайте 2 ст.л. сметани, посоліть, ретельно перемішайте до однорідності. Заливкою змастіть всі рулети в формі. Форму закрийте фольгою. Духовку прогрійте до 190 градусів, всередину помістіть форму.
- Запікайте блюдо 30 хвилин під фольгою, потім фольгу приберіть, готуйте ще 15 хвилин, щоб верхівка рулетів трохи підрум’янилася.
- Рулети трохи остудіть, розкладіть по тарілках, прикрасьте зеленню.
Смачного!
Також читайте: НІЖНІ ДІЄТИЧНІ КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З СЕКРЕТНИМ ІНГРЕДІЄНТОМ