Вівторок, 28 Вересня, 2021

Нове

Куряче філе з цукіні і кукурудзою

Куряче філе з цукіні і кукурудзою – дієтичне блюдо з цікавим смаком в мексиканському стилі. М’ясо з овочами смажиться, а після тушкується в сковороді, так цукіні залишаються щільними і соковитими. Солодка кукурудза і цукіні відмінно доповнюють куряче філе, створюючи оригінальне блюдо, відмінне доповнення до будь-якого гарніру. Також таке низькокалорійне блюдо можна подати на стіл самостійно для легкої вечері.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 250 г
  • Цукіні – 400 г (2 шт.)
  • Кукурудза консервована – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт. (за бажанням)
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. ложки
  • Спеції (карі, паприка) – за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Куряче філе наріжте на шматки середнього розміру. Дуже дрібно нарізати не варто, щоб м’ясо добре відчувалося в блюді. Сковороду розігрійте на плиті, поверхню змастіть олією, укладіть шматочки м’яса. Смажте м’ясо на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку, після присипте сіллю, перцем і будь-якими іншими спеціями. До курки відмінно підходить каррі і паприка.

Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками. М’ясо посуньте в один край сковороди, на порожню поверхню закиньте цибулю, пасеруйте його кілька хвилин до напівпрозорості. Вогонь при цьому зменшите, в сковороду при необхідності додайте олію. Через час курку перемішайте з цибулею. При бажанні цибулю можна взагалі не додавати, але з нею блюдо виходить соковите і ароматне.

Цукіні наріжте часточками, помістіть в сковороду до м’яса, перемішайте. Тушкуйте овоч під кришкою близько 5 хвилин. Шматочки повинні залишатися щільними і соковитими, не втратити свою цілісність, тому акуратно перемішуйте суміш. Цукіні злегка посоліть і поперчіть, додайте сушений часник.

В самому кінці додайте консервовану кукурудзу, віджавши її від маринаду.

Всі компоненти ретельно перемішайте, зніміть сковороду з вогню, дайте страві настоятися 5 хвилин під кришкою.

Готову страву перекладіть в тарілку, присипте паприкою, подайте на стіл.

Смачного!



Нове


Не пропусти