Рекомендую взяти його на замітку – він чудово підійде як самостійна закуска або начинка для тарталеток/бутербродів на святковий стіл.
Називаємо ми його вдома “Червоним”, тому що зовні він дуже сильно нагадує знаменитий салат “Червоне море”, але в нього зовсім інший склад.
Його можна подати порційно за допомогою кулінарного кільця, оскільки він чудово тримає форму. Але й у відповідній салатниці він виглядатиме апетитно!
Відразу ставте на плиту каструльку з яйцями, і поки вони варяться, ви встигнете точно нарізати і натерти всі інгредієнти – я перевіряла).
Інгредієнти на 4 порції:
- Яйця 3 шт
- Шинка 150 г
- Помідори (на гілці) 2 середніх
- Сир 50 г
- Майонез 3 ст.л.
- Часник за смаком
Приготування:
Я виявилася щасливчиком – у мене вже були варені яйця у холодильнику. Для швидкості я просто натерла їх на тертці. Шинку (саме шинку – з нею смачніше) нарізала кубиком. У мене шинка з індички.
А ще цей салат ідеальний для зимового меню, тому що для цього рецепту ідеально підходять наші дерев’яні томати) Вони відмінно тримають форму! Але дуже важливо видалити з них все насіння із соком, щоб салат не поплив. Вилучене не викидаємо, додаємо потім у борщ.
Томати я також нарізала кубиком.
Потім додаю сир – його я теж для швидкості просто тру на великій тертці. Сир підійде будь-який. Для заправки я беру пару столових ложок майонезу.
…обов’язково кілька зубчиків часнику! Це чудове поєднання інгредієнтів потребує пікантної часникової нотки;)
Все добре перемішала і подаю. Дуже швидко, дуже просто, ну дуже смачно – все, як ми любимо! Смачного)