Нове

Картопляна запіканка з рибними консервами (без сиру, сметани та з простих продуктів)

Для приготування потрібно мінімум простих продуктів. Запіканка виходить ніжна, ароматна та дуже смачна. Рибні консерви можна брати будь-які до смаку, у мене консерви зі скумбрії. Заливання для такої запіканки готувати не треба, сметану та сир теж не використовую. Мінімум продуктів та максимум смаку. Все дуже просто та легко.

Інгредієнти:

  • 2 банки рибних консервів (500 г)
  • 1,3 кг картоплі (очищена)
  • 2 курячі яйця
  • 1 цибуля (середня)
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів
  • 4-5 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для прискорення процесу картоплю очищаємо, нарізаємо на невеликі кубики та варимо у підсоленій воді. Після закипання вона буде готова за 10-15 хвилин (залежить від сорту картоплі). Запіканка буде швидкою, якщо використати вже готове картопляне пюре.

Рідину з картоплі зливаємо і трохи остуджуємо.

Поки вариться і остуджується картопля, цибулю нарізаємо дрібно і смажимо в олії (2-3 ст. л.), Поки не стане м’якою.

Для приготування використовую консерви зі скумбрії, підійдуть будь-які з додаванням олії або без неї. Банки відкриваємо та зливаємо рідину в чашку.

У шматків риби прибираємо центральні кісточки. Подрібнюємо на невеликі шматочки, відправляємо в цибулю, вливаємо трохи рідини з банок і 2-3 хвилини нагріваємо, помішуючи.

Картоплю, що остигнула, перетворюємо на пюре, додаємо яйця, мелений перець і трохи рідини з консервів. Добре перемішуємо. За рахунок рідини пюре виходить дуже запашне.

Форму середнього розміру (у мене 16 х 21 см, можна брати трохи більше) змащуємо олією. Посипаємо сухарями (2 ст. л.) і повертаємо її у різні боки, щоб сухарі покрили всю поверхню.

Пюре ділимо на 2 частини та одну частину розміщуємо у формі.

Викладаємо рибу і злегка притискаємо.

Закриваємо рибу залишками пюре.

Посипаємо запіканку залишками сухарів і збризкуємо олією. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів і готуємо 30-35 хвилин.

За цей час усі шари добре прогріються, а зверху запіканка покриється золотистою хрусткою скоринкою. Готову страву виймаємо та даємо постояти 10 хвилин.

Запіканку з рибними консервами ділимо на порційні шматочки, викладаємо на тарілки та подаємо на стіл. Вона ніжна та дуже ароматна. Смак у неї чудовий насичений рибний.

Смачного!!!

Нове

Популярне