Пропоную вам вразити соковитим та ароматним овочевим салатом зі смаженим яблуком. Здавалося б, дуже незвичайно, проте саме так приготовані яблука дають ніжний фруктовий присмак звичайному салату. Пікантним доповненням стануть сухарики, які також обсмажимо на сковороді.
Для приготування потрібно пів години часу і звичайнісінькі продукти весняного раціону.
Інгредієнти:
- Салат – 100 г
- Помідор-100 г
- Огірок – 100 г
- Яблуко кисло-солодке – 100 г
- Петрушка та зелена цибуля – за настроєм
Для соусу
- Оливкова олія – 3 ст. ложки
- Сік лимона – 1 ст. ложка
- Мед – 1 ч. ложка
- Гірчиця зернова – 1 ст. ложка
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Насамперед приготую соус. Тут все просто: змішую всі інгредієнти та злегка збиваю вилкою. Готувати соус можна відразу в салатній тарілці, зручніше перемішувати. Тут же додаю улюблену зелень, сьогодні це петрушка та зелена цибуля. На розпеченій олії обсмажую яблуко, нарізане кубиками. Яблуко не треба карамелізувати, просто обсмажити.
Салатне листя після купання обсушую, рву і викладаю на соус. Поверх нарізаний кубиками томат.
Огірок ріжу кубиками і викладаю в салатник до помідора. В останню чергу додаю теплі яблука.
Дуже ніжно перемішую всі інгредієнти, сік від смажених яблук порідниться із соусом і надасть кожному шматочку овочів витончений фруктовий аромат. Чи треба солити і перчити – вирішувати вам. А приємним доповненням до салату стануть сухарики, приготовані із червоною паприкою.
2 шматки білої булки обріжте від скоринки і порубайте на кубики. У мисці змішайте 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложку червоної сушеної паприки і дрібку пряних трав. Полийте сумішшю кубики булки та перемішайте. На суху сковороду викладіть майбутні сухарики та обсмажте до рум’яності.
Присипте салат сухариками і подавайте його як гарнір до м’яса чи риби.
Смачного!