Італійський крем Сабайон – десерт яким неможливо наїстися, хочеться ще й ще.
Мабуть найдоступніший із відомих солодких страв італійської кухні. Сьогодні ж приготуйте та переконайтеся наскільки це смачно!
Інгредієнти:
- Цукор – 120 г
- Жовтки – 120 г
- Шампанське (або біле сухе вино) – 120 мл
- Улюблені ягоди – за смаком
Приготування:
У миску відправляємо жовтки, цукор і ставимо все на водяну баню (тобто на сковороду наливаємо трохи води, доводимо до кипіння і зверху ставимо миску з жовтками та цукром). У сотейник наливаємо вино, доводимо до кипіння і обпалюємо газовим пальником, щоб випарувати весь алкоголь. Як тільки жовтки в мисці почнуть прогріватись – використовуємо міксер і збиваємо на середній швидкості 15 хвилин. Крем має вийти за консистенцією як 15% сметана. Невеликими порціями вливаємо у крем вино і продовжуємо збивати.
На дно піали викладаємо улюблені ягоди, (у моєму випадку це полуниця) і заливаємо кремом. Для легкого карамельного аромату обпалюємо трохи крем газовим пальником і прикрашаємо листочками м’яти. Апетитний десерт подаємо до столу та насолоджуємося смаком.