Субота, 20 Квітня, 2024

Нове

І чому я раніше так не готувала: один із найсмачніших рецептів м’яса, виходить ніжне, соковите та м’яке

Сьогодні готую дуже смачне м’ясо. Його можна подати як на вечерю чи обід, так і на святковий стіл. М’ясо виходить ніжне, соковите та ароматне. Можна їсти хоч щодня з різними гарнірами. Рецепт досить простий, а виходить завжди смачно.

Приготування:

  • м’ясо (філе) – 1 кг.
  • сіль, чорний перець
  • помідор – 2-3 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • майонез чи сметана – 3 ст.л.
  • сир – 100-140 г

Приготування:

М’ясо філе поріжемо на пластинки завтовшки приблизно 5-7 мм. У мене свинина можна брати будь-яке.

Тепер м’ясо відбиваємо або робимо дрібні надрізи, якщо немає молотка, можна відбити гострою або тильною стороною ножа.

Потім кожен шматочок потрібно посолити та поперчити. З іншого боку робимо те саме. За бажанням додавайте улюблені спеції.

Для зручності я розріжу всі великі шматочки навпіл, але це робити необов’язково.
У сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо і викладаємо м’ясо.

Обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки, щоб запечатати сік усередині. У мене йде буквально кілька хвилин на кожну сторону.

Коли все готово, викладаємо їх у тарілку і тут же продовжуємо обсмажувати решту шматочків м’яса. Все м’ясо відправляємо на лист і розподіляємо.

2-3 помідори заливаємо окропом на пів хвилини і потім перекладаємо в холодну воду, щоб легко зняти шкірку. Потім томати нарізаємо кубиком та відправляємо в миску.

Натираємо сюди 3 зубчики часнику на дрібній тертці і тут же натираємо сир. Залишилось додати 3 ст. л. майонезу чи сметани.

Все перемішуємо і цією начинкою змащуємо всі шматочки м’яса. Відправляємо в наперед розігріту духовку до 200 градусів на 20-30 хвилин.

Страва готова, помідори дають м’ясу приємну цікаву кислинку та незвичайний смак.

Посипаємо нарізаною зеленню та подаємо з будь-яким гарніром, у мене сьогодні картопляне пюре.

Смачного!



Нове


Популярне