П’ятниця, 12 Квітня, 2024

Нове

Готую оригінальний м’ясний салат по-азіатськи: простий, незвичайний та смачний

Тонко ріжу, 3 хвилини варю, заправляю та подаю! Готую незвичайний м’ясний салат-закуску! Просто, оригінально та дуже смачно!

Подивіться, як апетитно виглядає блюдо! У рецепті лише один головний інгредієнт – це м’ясо! Решта спеції плюс заправка. Готується, до речі, максимально просто, швидко і без жодних турбот.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Коньяк – 50 мл.
  • Соєвий соус – 50 мл.
  • Крохмаль – 2 ст.л. (кукурудзяний або картопляний)
  • Кінза – великий пучок

Для заправки:

  • Кунжут – 1-2 ст.л.
  • Часник – 6-7 зубчиків
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Рослинна олія – 80-100 мл.
  • Соєвий соус – 3-4 ст.л.
  • Винний оцет – 2 ст.л.
  • Устричний соус – 3 ст.л. (якщо немає, то можна і не додавати, але тоді потрібно збільшити кількість соєвого соусу)
  • Цукор – 1 ст.л.

Приготування:

Яловичину нарізаємо на невеликі та максимально тонкі пластини.

До м’яса вливаємо коньяк, соєвий соус, всипаємо крохмаль, ретельно все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 25-30 хвилин.

В оригінальному рецепті використовується саке, але і звичайний коньяк теж чудово підійде.

Каструлю з водою доводимо до кипіння, невеликими порціями опускаємо м’ясо, варимо рівно 3 хвилини, потім відкидаємо на друшляк.

Тримаємо м’ясо у воді рівно 3 хвилини, вода не обов’язково повинна кипіти. За рахунок тонкої нарізки воно у будь-якому випадку дійде до готовності.

Перекладаємо м’ясо в салатник, додаємо щедрий пучок рубаної кінзи та насіння кунжуту.

В окрему ємність відправляємо багато дрібно рубаного часнику та гострого чилі. Поступово вливаємо розпечену олію і злегка перемішуємо.

Вливаємо ароматне масло з часником і перцем у салатник, додаємо також соєвий соус, винний оцет та устричний соус. Всипаємо цукор, ретельно перемішуємо і прибираємо в холодильник на 10-15 хвилин, щоб салат злегка охолонув.

Якщо немає устричного соусу, просто не додавайте.

Виглядає яскраво та супер апетитно! Подавати можна як повноцінний салат або просто як м’ясну закуску!

М’ясо виходить ароматне, пряно-солодкувато-гостре, при цьому смак самого м’яса дуже добре відчувається. Якщо подавати як салат, можна додати свіжих огірків для більшої свіжості. Все це дуже екзотично, але дуже смачно, тому рекомендую приготувати та скуштувати!



Нове


Популярне