Час від часу нашому організму потрібен кулінарний шедевр, а фрикадельки в томатному соусі відмінно впораються з цією задачею. Цей рецепт пропонує вам не лише смачний обід чи вечерю, але й подарує вам приємні хвилини насолоди та гастрономічного насичення.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
- Фарш – 500 г
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 1 зубчик
- Яйце – 1 шт
- Петрушка – 1 пучок
- Сухарі панірувальні – 30 г
- Пармезан – 40 г
- Сіль, перець, спеції – на свій смак
Для соусу:
- Томати у власному соку – 400 г
- Помідори чері – 100 г
- Часник – 3 зубчики
- Бульйон – 300 г
- Сіль, перець – на свій смак
- Рослинна олія
Приготування:
Дрібно шинкуємо цибулю та часник, додаємо до фаршу. Додаємо яйце, сухарі панірувальні, натертий сир, дрібно нарізану петрушку. Солимо, перчимо, додаємо спеції та перемішуємо. Формуємо з отриманої маси кульки. Запікаємо в розігрітій до 230° духовці 10-15 хвилин. Дрібно нарізаємо часник. Смажимо його на сковороді. Потім додаємо нарізані помідори чері. Смажимо 2 хвилини та додайте томати у власному соку, бульйон, сіль. Викладаємо у соус запечені фрикадельки та тушкуємо ще 10 хвилин.