Ароматні французькі круасани ідеально підходять для сніданку. Вони готуються з листкового дріжджового тіста, під час випічки якого по кухні розноситься неймовірний аромат. Ваші домочадці насилу дочекаються закінчення часу приготування. Круасани гарні самі по собі, при бажанні їх можна доповнити м’яким вершковим маслом, сиром, шинкою і різними солодкими компонентами: варенням, джемом, згущеним молоком.
Справжні французькі круасани готуються з жирного вершкового масла. Продукт повинен бути не менше 82,5% жирності. Краще брати масло 84% жирності. До складу випічки слід включати пшеничне борошно вищого сорту. Ідеально підійде продукт з високим вмістом клейковини. Звичайно, придбати листкове дріжджове тісто можна в будь-якому супермаркеті. В цьому випадку не доведеться підбирати компоненти. Але краще все-таки замісити тісто самостійно. Так ви будете впевненими в його якості. Крім того, в цьому випадку випічка придбає розкішний вершковий аромат і присмак.
Перевірений рецепт французьких круасанів
Для приготування тіста нам будуть потрібні якісні дріжджі. Відмінна основа виходить з сухих дріжджів. Деякі господині вважають за краще працювати з живим продуктом. Його потрібно в 2 рази більше. При розкачуванні масла в шарах тіста, продукт використовуємо охолоджений. Працювати потрібно швидко особливо, якщо в приміщенні жарко. В іншому випадку шари можуть поплисти.
Основу не слід розкачувати занадто тонко. В іншому випадку вона може порватися. Кожен раз, прибираючи тісто в холодильник, обертаємо його харчовою плівкою. Це не дасть краям закрутитися. Із вказаної кількості компонентів в залежності від розмірів вийде близько 14-18 круасанів.
Складові:
- Пшеничне борошно вищого сорту – 500 г;
- Сухі дріжджі – 11 г;
- Сіль – 10 г;
- Цукровий пісок – 60 г;
- Вершкове масло – 100 + 250 г;
- Куряче яйце – 1 шт. для змащення;
- Вода – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
- У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль і сухі дріжджі. На першому етапі просто змішуємо всі сухі інгредієнти;
- Додаємо до сухих компонентів воду і 100 грамів м’якого вершкового масла. Руками вимішуємо основу. Вона повинна стати однорідною. Скачуємо її в кулю, загортаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години;
- Дістаємо тісто, розгортаємо його пластом, потім звертаємо конвертом і прибираємо в холод на 12 годин;
- Масло що залишилося перекладаємо в пакет. Чекаємо, поки воно стане м’яким, потім розгортаємо пластом, як тісто. Прибираємо його в холодильник;
- Розкачуємо тісто пластом, всередину викладаємо шар масла, закриваємо масло тістом. Основу розгортаємо і звертаємо конвертом, процедуру повторюємо 2-3 рази.
- Потім основу відправляємо на пару годин в холодне місце;
- Дістаємо основу, розгортаємо пластом, звертаємо конвертом. Повторюємо процедуру ще 2-3 рази. Потім прибираємо тісто в холодильник на 12 годин;
- Розкачуємо тісто і ділимо на 2 однакові прямокутні частини. Кожну частину розрізаємо на трикутники однакового розміру;
- Звертаємо заготовки, починаючи рухатися від широкого краю до гострого кінчика;
- Викладаємо круасани на деко, перекладений пергаментним папером, і залишаємо їх на 3-3,5 години;
- Збиваємо куряче яйце з теплою водою. Отриманою масою змащуємо наші круасани.
Відправляємо вироби запікатися на 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Краще вибрати режим конвекції. Потім температуру знижуємо до 190 градусів і випікаємо ще близько 15 хвилин, поки випічка не покриється золотистою скоринкою.
Тверду начинку можна відразу загортати в тісто. Якщо ви вирішили подати круасани з ніжними кремами, то їх слід розрізати на 2 частини, а потім начиняти.
Також читайте: МЛИНЦІ НА СНІДАНОК!