Інгредієнти:
- Масло вершкове – 80 г
- Лимон свіжий 90-180 г
- Молоко 3,5% – 200 мл
- Джем абрикосовий – 50 г
- Яйця курячі – 2 шт
- Борошно пшеничне – 100 г
- Цукор білий – 50 г
- Розпушувач – 10 г
Приготування:
Розігрійте духовку до 240 ° С. Покладіть в сотейник вершкове масло і розтопіть його. З лимона зніміть цедру і подрібніть її. Яйця розбийте в миску, всипте цукор і збийте вінчиком до пишної піни.
У миску до яєчної суміші влийте 40 мл молока, всипте борошно і розпушувач і перемішайте віночком до однорідної консистенції.
У миску до тіста влийте розтоплене вершкове масло, всипте дрібку солі і перемішайте.
У миску до тіста додайте цедру лимона і перемішайте.
Миску з тістом накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
Наповніть формочки для печива Мадлен тістом на 3/4, поставте в розігріту духовку і випікайте протягом 1 хвилини, потім зменште температуру духовки до 200 ° С і випікайте ще 4 хвилини. Потім зменште температуру духовки до 180 ° С і випікайте ще 5 хвилин.
Дістаньте печиво з духовки, дайте йому охолонути і подавайте з абрикосовим джемом.
Смачного!