Середа, 17 Квітня, 2024

Нове

Дуже смачний Яблучний пиріг з меренгою. Пиріг, який замінить торт

Пиріг готувати легко і з найпростіших продуктів. Виходить дуже ніжний і смачний пиріг, який цілком зможе замінити торт на святковому столі. Пиріг наш буде на пісочному тісті, начинка це карамелізовані яблука, а верхнім шаром стануть найніжніші збиті білки.

Для теста:

  • Масло – 120 г (м’яке)
  • Цукор – 50 г
  • Жовтки – 4 шт
  • Борошно – 220 г

М’яке вершкове масло перетираємо з цукром.

Додаємо жовтки і перемішуємо. Білки поки прибираємо в холодильник.

Поступово додаємо борошно. Спочатку перемішуємо виделкою, потім починаємо замішувати руками. Замішувати довго не можна, інакше тісто стане жорстким. Як тільки тісто стане однорідним, перестаємо змішувати.

Тісто перекладаємо в форму, формуємо основу, не забуваємо зробити бортики. Протикаємо тісто виделкою в деяких місцях, щоб при випічці не з’являлося горбків. Потім прибираємо все в холодильник на 30 хвилин.

Начинка:

  • Яблука – 4-5 шт
  • Цукор – 3 ст.л
  • Масло – 20 г

Готуємо начинку. Для початку чистимо і ріжемо яблука. Прибираємо кісточки і перегородки. Шкірку я не знімала. У сковорідці розтопити 20 г вершкового масла.

Додаємо порізані яблука і посипаємо цукром.

Тушкуємо яблука близько 5 хвилин. Начинка готова.

Верхній шар:

  • Білки – 4 шт
  • Цукор – 150 г

Дістаємо білки і готуємо меренгу. Починаємо збивати білки на невеликій швидкості і поступово збільшуючи.

Як тільки з’являється пінка починаємо додавати поступово цукор і збивати на найбільшій швидкості 6-8 хвилин. Нам потрібна дуже щільна маса.

Збираємо пиріг. На тісто викладаємо яблука.

А зверху розподіляємо білки. Робимо невеликі витки виделкою, щоб був візерунок. Можна взяти кондитерським мішком і зробити візерунки. Відправляємо в розігріту духовку до 140 С на 50 хвилин.

Ось такий апетитний пиріг виходить.

Подаємо до столу і насолоджуємося чаюванням з смачним яблучним пирогом. Шалено ніжний і повітряний пиріг ні кого не залишить байдужим.

Смачного!

Також читайте: КОРОЛІВСЬКА ЗАПІКАНКА З СИРУ



Нове


Популярне