Середа, 1 Грудня, 2021

Нове

Дуже смачні смажені картопляні палички

Оригінальна подача звичного картопляного пюре. З пюре формуємо довгі палички, смажимо їх у фритюрі до легкої золотистої скоринки. Щоб картопляне тісто тримало форму, додаємо до нього крохмаль. Палички паніруємо в кунжуті, так вони стають більш привабливими і цікавими. Страву можна подати на стіл як гарнір, а також як закуску.

Інгредієнти:

  • Картопля – 900 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 стакан
  • Зерна кунжуту – 100 г
  • Рослинна олія – ​​360 мл.

Приготування:

Картоплю очистити, нарізати довільно, відваріть в підсоленій воді до готовності. Весь відвар злийте, картоплю збийте товкучкою в однорідне пюре.

Картопляне пюре остудіть до теплого стану, додайте кукурудзяний крохмаль, присипте сіллю і меленим перцем.

Суміш ретельно перемішайте, щоб крохмаль повністю з’єднався з пюре. Має вийти м’яке картопляне тісто.

Долоні змастіть рослинною олією, щоб тісто до них не приставало. Тісто розділіть на рівні порції вагою приблизно 100 г. Кожну скачайте в рівний джгут. Вийдуть однакові по довжині і обсягом палички.

Картопляні палички запаніруйте в кунжутних зернах з усіх боків.

У сковороді розігрійте велику кількість рослинної олії. В олію акуратно укладіть заготовки.

Смажте їх на сильному вогні, періодично перевертаючи, щоб усі сторони присмажилися рівномірно.

Палички перекладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала верхній маслянистий шар.

Картопляні палички подайте на стіл разом з будь-яким соусом. Вони залишаються смачними навіть після охолодження.

Смачного!



Нове


Не пропусти