Суперхіт літніх десертів – домашнє морозиво із солоною карамеллю. Його можна приготувати без яєць, без використання морозива та без перемішування під час заморожування.
Інгредієнти:
- банка згущеного молока (460 г);
- 250 мл склянка холодних вершків (30%);
- 250 г сиру маскарпоне;
- 1/2 ч. ложки солі;
- 100 г смаженого солоного арахісу.
Приготування:
Відкладіть три столові ложки згущеного молока в окрему миску.
Також у цю миску можна відразу насипати обсмажений, солоний арахіс. Це згущене молоко з горіхами ви додасте в морозиво в самому кінці, безпосередньо перед заморожуванням маси для морозива.
У блюдо здебільшого вареного згущеного молока додайте всю упаковку сиру маскарпоне, тобто. 250 грамів. У цей момент додайте чайну ложку дрібної солі.
Все дуже ретельно перемішайте до однорідності. Я для цього використовую міксер. Виставляю швидкість на маленьку та перемішую масу до однорідності.
Склянку солодких вершків 30% збийте до піків. Рекомендую поставити його в холодильник, у високий контейнер. Вершки мають бути дуже добре охолоджені. Можна навіть охолоджувати міксерні чаші. Я рекомендую покласти в морозильну камеру на кілька хвилин.
Спочатку змішайте вершки на меншій швидкості, щоб не розплескати їх у кухні. Поступово збільшуйте потужність до максимальної. Якщо вершки були дуже добре охолоджені, вони почнуть швидко густіти вже через 30 секунд збивання. Припиніть збивати, коли крем стане густим. Якщо збивати занадто довго, вершки можуть розділитися на сироватку та олію.
Ложкою за ложкою додайте збиті вершки до крему маскарпоне. Повільно перемішайте масу. Я ніколи не роблю це суперточно. Я завжди залишаю незмішані смуги. Таке морозиво краще виглядає і смачніше. Морозиво також стає повітрянішим після цього, тому що ви скорочуєте час перемішування і не вбиваєте бульбашки повітря у збитих вершках.
Перекладіть масу в ємність, в якій ви заморожуватимете морозиво. Можете взяти для цього звичайну форму для кексів об’ємом не менше ніж 1,5 літра. Я часто використовую скляний, довгастий посуд, який призначався для випікання в духовці.
На солоне карамельне морозиво викладете згущене молоко і горіхи. Можна згущене молоко спочатку змішати з горіхами і в такому вигляді розподілити по поверхні морозива.
Зберігайте морозиво із солоною карамеллю в морозильній камері при температурі 15 градусів. Воно буде готове після п’ятої години заморозки. Якщо морозиво довше заморожено, може знадобитися ще кілька хвилин після виймання його з морозильної камери, щоб воно стало м’яким.
Якщо ви розкладете морозиво по окремих невеликих контейнерах, воно, звичайно, буде готове набагато швидше.Смачного!