Сьогодні хочу поділитися простим, навіть бюджетним варіантом приготування рогаликів. Все робиться швидко, а інгредієнти доступні.
Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки + 1 столова ложка;
- цукрова пудра – 40 г (2 ст. ложки);
- рослинна олія – 150 мл. (3/4 склянки);
- окріп – 150 мл. (3/4 склянки);
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- сіль – щіпка;
- Начинка – будь-яка: (горіхи, джем, повидло з цукром); варене згущене молоко – 180-200 г; горішки подрібнені – 100 г трохи цукрової пудри і ванільного цукру для посипання рогаликів.
Приготування:
- У глибокому посуді з’єднуємо просіяне борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль. Перемішуємо. Вливаємо в отриману суху суміш рослинну олію, а потім окріп.
- Вимішуємо спочатку ложкою, після – руками. Відставляємо в сторону.
- Варене згущене молоко з’єднуємо з горішками.
- Пропиляймо поверхню борошном, ділимо тісто на 3 частини і розгортаємо кожну в тонкий пласт.
- Кожен пласт ділимо на 8 частин. Розкладаємо начинку, загинаємо куточки, скочуємо в рогалик.
- Відправляємо в духовку і випікаємо при 180 градусах приблизно 20 хвилин (до золотистого кольору). Посипаємо цукровою пудрою змішаною з ванільним цукром.
Смачного!
Також читайте: СИРНІ БУЛОЧКИ БЕЗ ДРІЖДЖІВ. М’ЯКІ ТА СМАЧНІ