Сьогодні хочу розповісти, як можна спекти швидкі булочки на бездріжджовому тісті. Тісто замішується хвилин за 15, ліплення і випічка теж не займуть багато часу.
Я як начинку використовувала шоколад. Можна покласти всередину чорнослив або курагу (1 шт.), Горішок. А можна взагалі нічого не класти.
Інгредієнти:
- сир – 250 г
- борошно – 250 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 60 г + На посипання
- рослинна олія – 2 ст.л.
- ванільний цукор або мускатний горіх
- сіль – щіпка
- розпушувач – 1 ч.л.
- шоколад – 12 шматочків
- жовток для змазування
- цукрова пудра за бажанням (для посипання готових булочок)
Приготування:
- У миску насипте сир і блендером добре його перетріть, щоб в ньому не залишилося крупинок. Повинна вийти гладка маса.
- В гладкий сир вбийте пару яєць і насипте цукор. Якщо в якості ароматизатора будете використовувати ванільний цукор, то теж його додайте зараз (1 ч.л.). Я ж візьму на цей раз мускатний горіх.
- Знову блендером все збийте, щоб вийшла однорідна маса з бульбашками. Збивати можна і міксером.
- Якщо вирішите використовувати мускатний горіх, натріть його на дрібній тертці прямо в тісто. Багато не треба, близько 1/3 ч.л.
- Додайте в масу дрібку солі і дві столові ложки рослинної олії. Перемішайте.
- У борошно додайте розпушувач і перемішайте ці сухі компоненти.
- Просійте цю суміш в тісто (обов’язково просівайте – булочки будуть пишніші) і добре перемішайте.
- Коли маса стане тугою, продовжуйте вмішувати борошно руками. Довго замішувати тісто не потрібно, як це робиться при приготуванні дріжджових булочок. Головне домогтися однорідності.
- Тісто виходить липким. Так і повинно бути, більше борошна не додавайте.
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Стіл пріпиліть борошном і викладіть на нього заготовки.
- Обваляйте тісто зверху в борошні, щоб воно не липло до рук. Скачайте з нього ковбаску.
- Розріжте ковбаску на 12 частин по числу булочок.
- Візьміть один шматочок, покладіть в середину шматочок шоколадки, закрийте його тістом і скачайте кульку.
- Викладіть кульки на деко, який потрібно застелити пергаментним папером або килимком для випічки.
- Змастіть поверхню жовтком для рум’яності.
- Зверху злегка посипте цукром, тому що саме тісто не дуже солодке.
- Поставте булочки випікатися на 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Ось такі вони виходять: красиві, м’які і смачні.
Смачного!
Також читайте: ТІСТО ЗА 10 ХВИЛИН: СМАЧНІ ПИРІЖКИ З КАПУСТОЮ І ГРИБАМИ