Нове

Сирні булочки без дріжджів. М’які та смачні

Сьогодні хочу розповісти, як можна спекти швидкі булочки на бездріжджовому тісті. Тісто замішується хвилин за 15, ліплення і випічка теж не займуть багато часу.

Я як начинку використовувала шоколад. Можна покласти всередину чорнослив або курагу (1 шт.), Горішок. А можна взагалі нічого не класти.

Інгредієнти:

  • сир – 250 г
  • борошно – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 60 г + На посипання
  • рослинна олія – 2 ст.л.
  • ванільний цукор або мускатний горіх
  • сіль – щіпка
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • шоколад – 12 шматочків
  • жовток для змазування
  • цукрова пудра за бажанням (для посипання готових булочок)

Приготування: 

  • У миску насипте сир і блендером добре його перетріть, щоб в ньому не залишилося крупинок. Повинна вийти гладка маса.
  • В гладкий сир вбийте пару яєць і насипте цукор. Якщо в якості ароматизатора будете використовувати ванільний цукор, то теж його додайте зараз (1 ч.л.). Я ж візьму на цей раз мускатний горіх.
  • Знову блендером все збийте, щоб вийшла однорідна маса з бульбашками. Збивати можна і міксером.
  • Якщо вирішите використовувати мускатний горіх, натріть його на дрібній тертці прямо в тісто. Багато не треба, близько 1/3 ч.л.
  • Додайте в масу дрібку солі і дві столові ложки рослинної олії. Перемішайте.
  • У борошно додайте розпушувач і перемішайте ці сухі компоненти.
  • Просійте цю суміш в тісто (обов’язково просівайте – булочки будуть пишніші) і добре перемішайте.
  • Коли маса стане тугою, продовжуйте вмішувати борошно руками. Довго замішувати тісто не потрібно, як це робиться при приготуванні дріжджових булочок. Головне домогтися однорідності.
  • Тісто виходить липким. Так і повинно бути, більше борошна не додавайте.
  • Духовку розігрійте до 180 градусів. Стіл пріпиліть борошном і викладіть на нього заготовки.
  • Обваляйте тісто зверху в борошні, щоб воно не липло до рук. Скачайте з нього ковбаску.
  • Розріжте ковбаску на 12 частин по числу булочок.
  • Візьміть один шматочок, покладіть в середину шматочок шоколадки, закрийте його тістом і скачайте кульку.
  • Викладіть кульки на деко, який потрібно застелити пергаментним папером або килимком для випічки.
  • Змастіть поверхню жовтком для рум’яності.
  • Зверху злегка посипте цукром, тому що саме тісто не дуже солодке.
  • Поставте булочки випікатися на 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Ось такі вони виходять: красиві, м’які і смачні.

Смачного!

Також читайте: ТІСТО ЗА 10 ХВИЛИН: СМАЧНІ ПИРІЖКИ З КАПУСТОЮ І ГРИБАМИ

Нове

Популярне